joi, 13 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 137 (8666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6263 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere mare

Școlile căutate pentru înscrierea la pregătitoare au primit locuri suplimentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 7.000 de viitori bobocei au fost înscrişi în clasa pregătitoare în prima etapă de depunere a cererilor, părinţii alegând cel mai bine cotate şcoli pentru micuţii lor, indiferent dacă acestea se află în zona de circumscripţie sau nu.
Astfel, câteva şcoli din judeţ au primit un număr de cereri de înscriere foarte ridicat, fiind nevoie de suplimentarea numărului de clase sau a locurilor în clasele deja formate.

Au solicitat și au primit din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava locuri suplimentare pentru clasa pregătitoare șase școli din județ, acolo unde oferta a fost insuficientă.

Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială Plopeni, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului și Școala Gimnazială Botoșana au primit acceptul pentru a forma încă o clasă pregătitoare (22 de locuri), față de planul de școlarizare inițial.

„Alte ajustări vor putea fi făcute în toamnă”, a menționat insp. Cezar Anuței, purtător de cuvânt al IȘJ Suceava.

 

Aproape 200 de cereri pentru Școala „Ion Creangă”

Cele mai multe cereri de înscriere pentru clasa pregătitoare s-au îndreptat către Școala Gimnazială „Ion Creangă” din cartierul Obcini, unde sunt 190 de elevi pe listele pentru anul școlar 2024-2025, repartizați în 8 clase.

„Numărul elevilor înscriși a fost constant la școala noastră în ultimii ani, însă a crescut numărul de clase formate ținând cont de legea care limitează numărul de elevi dintr-o clasă la 22 sau 24 în situații deosebite. E un aspect pozitiv, mai ales pentru cadrele didactice care vor lucra mai ușor cu elevii, vor derula activitățile mai bine, acordând mai mult timp fiecărui elev în parte”, a menționat directoarea Elena Martiniuc.

La mare căutare pentru înscrierea la clasa pregătitoare a fost și Școala Gimnazială Nr. 1, directoarea instituției, Gabriela Mihai, menționând că a solicitat suplimentarea cu două clase pregătitoare pentru a putea răspunde tuturor cererilor venite din partea părinților.

„Am primit o clasă din cele două solicitate, însă rămânem în continuarea în atenția Comisiei Județene pentru că numărul de cereri de înscriere este mare, 125 până acum. An de an, adresabilitatea crește pentru că zona din jurul școlii întinerește, dar și pentru că s-a construit mult în cartier, au venit familii tinere, cu copii. Pentru moment, vom forma cinci clase pregătitoare”, a menționat prof. Gabriela Mihai.

Cereri multe, peste planul de școlarizare, au fost și la Școala Gimnazială Nr. 4 din municipiu, care, din toamnă, va organiza 5 clase pregătitoare, față de 4, cât estimase inițial.

Asaltate de cereri s-au dovedit a fi și școlile din Burdujeni, Gimnazială „Miron Costin” și Gimnazială Nr. 10, amplasate în zone aglomerate, în dezvoltare.

Momentan, în școli se desfășoară a doua etapă de înscrieri pentru clasa pregătitoare, pentru elevii care nu au fost cuprinși în nici o unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 21 iunie este programată afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilorînscriși în clasa pregătitoare.

De asemenea, între 2 septembrie și 6 septembrie 2024, vor fi centralizate și soluționatede cătreIȘJ Suceava cererile pentru copiii care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământavând în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile căutate pentru înscrierea la pregătitoare au primit locuri suplimentare.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Școlile căutate pentru înscrierea la pregătitoare au primit locuri suplimentare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei