joi, 13 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 137 (8666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scântei

Excluderea sau suspendarea primarului Ion Lungu din PNL este doar o chestiune de timp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat, miercuri, după o ședință lărgită a organizației PNL Suceava, că pierderea alegerilor în municipiul Suceava și la președinția Consiliului Județean Suceava pare să fie și rezultatul unor trădări din partea unor membri importanți din organizația liberală.

Balan a spus că, miercuri, la Gura Humorului s-a desfășurat o întâlnire de partid la care au participat primari, parlamentari, în care s-a încercat să fie făcută, la cald, o analiză a scorului PNL Suceava care a condus la pierderea președinției Consiliului Județean Suceava și a municipiului Suceava.

În cadrul întâlnirii, președintele Gheorghe Flutur, după o campanie electorală asiduă, și-a arătat consternarea că deși a obținut 117.000 de voturi, fiind pe locul 4 la nivel național, a pierdut președinția Consiliului Județean.

„Din discuțiile purtate, una dintre cauze a fost că la nivel de municipii, cum ar fi Rădăuți, dar în mod special Suceava, oameni importanți din PNL au vândut ca la piață susținerea candidaților noștri”, a declarat Ioan Balan.

El a spus că discuțiile s-au axat în mod special pe situația din Suceava, urmând  ca la Rădăuți să se discute situația politică locală.

În cuvântul său, vicepreședintele PNL Suceava, fostul ministru Daniel Cadariu, l-a identificat pe Ion Lungu ca fiind principalul trădător și a cerut excluderea lui din partid.

 

Ce acte de trădare i se reproșează lui Ion Lungu

Președintele Organizației Municipale PNL Suceava, Lucian Harșovschi, în expunerea lui a afirmat că primarul Ion Lungu a făcut campanie total împotriva lui, având o înțelegere cu cei din opoziție, și liberalii și-au amintit că în 2014 Ion Lungu s-a poziționat pe banner cu candidatul PSD la Președinția României, Victor Ponta, în detrimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis.

Primarului Ion Lungu i s-au reproșat lucruri concrete, cu nume și despre cum acesta a mers la organizațiile de pensionari, la directori de școli, grădinițe, asociații de locatari și la oameni de afaceri, dar și chiar la reprezentanți ai diverselor culte.

Potrivit sursei citate, prima reacție a lui Ion Lungu a fost temperamentală și a spus că a vrut să-i arate lui Lucian Harșovschi cine este el Ion Lungu.

Întrebat „Cu ce preț?”, Ion Lungu a răspuns: „Cu orice preț!”

„Din păcate s-au spus lucruri destul de grele. La cald, în situații emoționante se spun și lucruri grele. Este foarte clar că Lucian Harșovschi are greșelile lui și este principalul vinovat al situației din municipiul Suceava. A pierdut alegerile din 9 iunie. Este principalul vinovat, dar nu ne putem face bine dacă nici de data aceasta nu suntem capabili să rupem pisica”, a spus Ioan Balan, care a adăugat că în perioada următoare vor fi adoptate măsuri pentru cei care vor fi identificați drept trădători, de la suspendare minimum șase luni până la excludere.

 

Balan: ”Este dureros pentru mine ca un coleg să își încheie cariera cu o trădare”

Prim-vicepreședintele PNL consideră inclusiv că declarația nefericită de miercuri a primarului Ion Lungu, când a spus că încă nu i s-a propus să fie city manager, dar că dacă i se va propune nu va refuza, dovedește că tot ceea ce s-a vorbit ca fiind un blat politic s-a întâmplat.

„Pentru mine este dureros ca un coleg de-al meu să-și încheie cariera politică și administrativă de atâția ani cu o trădare”, a spus Ioan Balan.

Mai mult, deputatul Ioan Balan a spus că ședința s-a desfășurat cu mandatul de președinte al lui Gheorghe Flutur pe masă, iar acesta, la insistențele celor 20 de primari care au luat cuvântul și l-au rugat să nu demisioneze, a răspuns că va rămâne alături de echipă.

„Președintele Flutur, la final, văzând degringolada, a spus că oricât de mult ar suferi, l-ar afecta mult mai tare neimplicarea lui și un eventual scor mic în viitoarele alegeri care bat la ușă și că va rămâne alături”, a spus Ioan Balan.

El a subliniat că deocamdată este prea devreme să fie trase concluzii acum despre ceea ce s-a întâmplat în alegeri, în afară de aceste trădări care au dus la rezultatul nesatisfăcător al partidului.

„Analiza ne va arăta unde s-a greșit și să reparăm și vom identifica în perioada următoare ceea ce nu a mers așa cum trebuie. Modificări sunt absolut necesare, dar suntem pregătiți să ducem și celelalte campanii electorale. Alegerile prezidențiale și parlamentare ne vom prinde în echipă, cu motivație mai mare să câștigăm”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excluderea sau suspendarea primarului Ion Lungu din PNL este doar o chestiune de timp.
 Vizualizări articol: 2410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Excluderea sau suspendarea primarului Ion Lungu din PNL este doar o chestiune de timp1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei