Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 136 (8665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiție

Lupte electorale câştigate de primari la câteva zeci de voturi în fața principalilor contracandidați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți candidați de primar din județul Suceava și-au câștigat mandatele la limită, la o diferență de doar câteva zeci de voturi de următorul clasat. Dacă pe de o parte în județul Suceava au fost înregistrate adevărate scoruri record ale unor primari care au câștigat cu procente de 97,75%, cum este primarul PSD din Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean, sau de 96,46%, cum este Viluț Mezdrea (PSD), la Poiana Stampei, pe de altă parte unii primari în funcție sau candidați au câștigat cu emoții alegerile, la diferențe mai mici de 100 de voturi. Cea mai mică diferență de voturi s-a înregistrat în comuna Ulma, acolo unde candidatul PSD, Nicolae Schipor, a câștigat alegerile în fața primarului PNL în funcție, Petru Marocico, la o diferență de doar 21 de voturi, respectiv 428 la 407 voturi.

Tot o diferență foarte mică între candidați s-a înregistrat și în Botoșana, unde primarul liberal în funcție, Ioan Gheață, a pierdut alegerile la 42 de voturi în fața candidatului Alianței Dreapta Unită (USR-PMP), Andrei-Tudorel Sticleț.

Alte localități în care câștigătorii alegerilor pentru funcțiile de primar au avut în plus doar câteva zeci de voturi sunt Hârtop, cu o diferență de 43 de voturi între Vasile – Cătălin Hrescanu (PNL) și Vasile Nechifor (ADU), sau Ilișești, unde social-democratul Ilie Nițan a avut cu 45 de voturi mai mult decât liberalul Gheorghe Dîrțu. Alte localități în care competiția electorală a fost strânsă sunt Bălcăuți, unde primarul liberal în funcție, Vasile Șoiman, a pierdut la o diferență de 45 de voturi în fața social-democratului Iulian Petru Chideșa, precum și în orașul Cajvana, unde primarul PSD în funcție, Gheorghe Tomăscu, a câștigat cu un avans de doar 53 de voturi în fața candidatului PMP, Ioan Mârza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupte electorale câştigate de primari la câteva zeci de voturi în fața principalilor contracandidați.
 Vizualizări articol: 2617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Lupte electorale câştigate de primari la câteva zeci de voturi în fața principalilor contracandidați3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei