Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 132 (8661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Curs festiv

Ultimul clopoțel al promoției 2024 a Colegiului „Ștefan ce Mare” a răsunat în Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fieful patronului spiritual al instituției, în Cetatea de Scaun a Sucevei, 183 de absolvenți ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, alături de profesorii, părinții și prietenii lor, au luat parte la ultimul curs din viața de licean, cursul festiv.

Au fost aplaudați toți ștefaniștii claselor a XII-a, începând cu liderul promoției 2024, Bogdan Mocrei, „boboc” și absolvent cu media zece, căruia direcțiunea i-a acordat Diploma și Placheta de Onoare, distincția cea mai prețioasă a colegiului.

Cei 33 de olimpici naționali și internaționali din clasele a XII-a, reprezentați de liderul performerilor, Paul Burcă, au predat ștafeta (cheia succesului de excelență) reprezentanților claselor a XI-a.

De asemenea, diriginții celor șase clase au acordat diverse premii elevilor coordonați.

La finalul acestui capitol, directorul colegiului, prof. Dan Popescu, le-a transmis absolvenților: „Trăim într-o lume sever muabilă cu o viteză tot mai mare de schimbare a paradigmelor existențiale. Este incredibil cât efort uman se risipește în vulnerabilizarea efectului învățării, în anularea impactului școlii. Școala românească a devenit <ineficientă, irelevantă, inechitabilă și fără valoare>.

Desigur, poli-crizele societăților afectează și sistemele de învățământ ale căror suferințe au și cauze interne. Totuși, şi la noi se găsesc mereu consolări.

De pildă, eurobarometrul din primăvara recentă, precedentul fiind realizat în urmă cu cinci ani, 11% dintre români consideră sistemul de educație una dintre cele mai importante probleme ale țării. Media Uniunii Europene în aceast capitol al cercetării este 9%.

În anul de existență CLXIV, elevii și profesorii colegiului nostru, refuzând o descriere colorată a şcolii ca în rândurile precedente, au desfăşurat un proces instructiv-educativ cu rezultate remarcabile, onorând o tradiție și o reputație incontestabile. 

Împreună, am căutat să înlocuim ambiguitatea multiplelor schimbări cu oportunități de progres, urmărind dobândirea competențelor specifice abordării cu succes a provocărilor de interes. V-am convins sperăm să selectați și să ignorați pseudovalorile sociale. Mă alătur colegilor profesori, părinților și celor care vă apreciază și vă felicit pentru noul statut de membru al ethosului ștefanis!

(…)

Dragi absolvenți,

Curând veți lua startul unei noi aventuri a cunoașterii. Charlie Chaplin spunea <La răscruce de viață nu există indicatoare!>.  Noi, profesorii pe care-i părăsiţi pentru un răstimp, avem convingerea că puteți alege ruta academică compatibilă cu punctele tari ale dezvoltării personale pentru fiecare dintre absolvenţi. Împreună, în patru sau chiar opt ani, am reconfirmat un adevăr care, din păcate, și-a tot pierdut din evidență: competența este consecință a educației riguroase.

Vă urăm să fiți piloții propriului zbor în arcul triumfului și nu pasageri într-o cursă aleatore! Un sfat al absolvenţii anilor din urmă la care subscriu cu convingere: Când o să vă fie dorștefanist, nu închideți ochii! Pentru că altfel, o să vă fie și mai dor!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul clopoțel al promoției 2024 a Colegiului „Ștefan ce Mare” a răsunat în Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ultimul clopoțel al promoției 2024 a Colegiului „Ștefan ce Mare” a răsunat în Cetatea de Scaun5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei