joi, 6 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 131 (8660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Poziția 8

Independentul care s-a „luat la trântă” cu partidele, pentru a fi vocea cetățenilor în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„E timpul ca oamenii să se facă auziți în Primărie, ca problemele lor să fie discutate în Consiliul Local și să fie găsite soluții” – spune Adrian Arămescu, independentul care s-a „luat la trântă” cu partidele, pentru a fi vocea cetățenilor în Consiliul Local Suceava.

O misiune grea, dar nu imposibilă, pentru că la alegerile locale contează mai mult omul decât partidul, plus că mulți alegători nu se simt reprezentați de vreun partid ori de cei de pe listele de candidați, ori pur și simplu s-au saturat de politică.

„De ce candidez independent pentru Consiliul Local Suceava? Pentru a fi vocea cetățenilor în deliberativul local, să-i reprezint și să cer socoteală administrației locale când nu e atentă la nevoile lor, la necesitățile lor și la problemele cu care se confruntă! Sunt zilnic printre ei, cunosc problemele cu care se confruntă, atât ei, cât și eu, dar mai important e că am și soluții concrete pentru rezolvarea lor. Un independent este vocea credibilă pentru fiecare locuitor al Sucevei”, afirmă Adrian Arămescu, care se află la poziția 8 pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Suceava.

Acesta s-a remarcat în timp atât prin stilul direct, spunând ceea ce gândește chiar cu riscul de a deranja, cât și prin găsirea de soluții concrete, practice, la probleme administrative, multe dintre ideile cu care a venit fiind transpuse în proiecte și apoi fiind puse în practică de către executiv.

Amenajarea de sensuri giratorii, construirea grădiniței din Obcini, în locul unei bare de garaje, construirea parcării supraterane de pe Ștefan Tomșa și inclusiv transformarea în parcare cu plată a parcării Primăriei Suceava, sunt câteva din proiectele la care a avut un rol cheie și care s-au concretizat după ce s-a zbătut pentru ele, uneori chiar ani de zile.

Acum, una dintre principalele proiecte pentru care vrea să se „lupte” să fie concretizate este cel al înființării unei echipe proprii a municipalității, dotată cu tot ce trebuie pentru a face reparații stradale și a rezolva problema gropilor de pe străzi în timp record și la costuri mai mici.

La fel, ar vrea înființarea unei echipe de meșeriași pentru lucrări utilitare, inclusiv de refacere a fațadelor clădirilor, dar și de intervenție la deszăpezire sau chiar și de salubrizare.

O altă problemă, care necesită mai multe soluții și măsuri, este cea a aglomerației din trafic, pentru care Adrian Arămescu a înaintat deja două proiecte de CL, cu propuneri concrete, realizabile.

Unul prevede noi căi de acces pe la Cartodrom, prin pădurea care face legătura cu Șcheia, precum și amenajarea a trei sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului în cartierul George Enescu.

Celălalt proiect vine cu soluții la problema aglomerației din trafic pe artera principală, Calea Unirii, unde, pe zona cuprinsă între sensul giratoriu din dreptul Dedeman și sensul giratoriu de la Bazar propune lărgirea drumului la trei benzi pe sens, dar și alte modificări necesare fluidizarea circulației.

„Pentru proiectul de sensuri unice sunt necesare 26 de milioane de euro pentru a fi puse măsurile în aplicare, iar cartierul Burdujeni nici măcar nu există în planuri. Suceava nu începe din Centru și se termină în Obcini...”, spune Adrian Arămescu, care vede mult mai utilă și mai ușor realizabilă amenajarea de sensuri giratorii pe traseul Primărie – Nordic – Lidl – OMV – Magazinul Bucovina și intersecția arterei principale cu strada Mirăuți, în paralel cu crearea unei rute de acces dinspre Ipotești spre Suceava cu ieșire în strada Ștefan Tomșa (pe la viitoarea parcare supraterană) și revenirea circulației cu dublu sens pe strada Alexandru cel Bun.

„Multă lume cu care am discutat m-a întrebat cu cine votez la primar. Le-am spus să dea votul celui care a demonstrat că poate, că face treabă bună și poate aduce schimbarea de care avem nevoie. Consider că Vasile Rîmbu a demonstrat că poate face din spital unul dat ca model în țară, asta aștept să facă și cu municipiul Suceava”, a mărturisit Arămescu, care spune că i-a plăcut că a găsit idei comune în programul de măsuri prezentat de acesta, precum introducerea posibilității de plată a taxelor și impozitelor la sediile de primărie din Burdujeni și Ițcani, unde să fie în permanență mașini de salvare și de pompieri care să poată interveni rapid la problemele din zonă.

„Voi susține necondiționat orice idee și proiect care aduce plus valoare orașului nostru, indiferent din ce parte vine”, a mai precizat Adrian Arămescu, independentul care e încrezător că va obține pe 9 iunie votul sucevenilor, pentru a-i reprezenta în Consiliul Local în următorii patru ani.

Comandat de candidat independent Adrian Arămescu
Executat SC Interpress SRL
CMF:24240045, Tiraj 2530
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Independentul care s-a „luat la trântă” cu partidele, pentru a fi vocea cetățenilor în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Independentul care s-a „luat la trântă” cu partidele, pentru a fi vocea cetățenilor în Consiliul Local Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei