joi, 6 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 131 (8660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ceremonie de absolvire

Emoții și recunoștință la cursul festiv al celor 35 de absolvenți ai clasei a VIII-a A, a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de mare însemnătate pentru absolvenții clasei a VIII-a A a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, care au marcat un final de parcurs al perioadei gimnaziale în cadrul prestigioasei instituții de învățământ.

Momentul a fost sărbătorit în cadrul unei ceremonii de absolvire, alături de ei fiind cadrele didactice dedicate, pasionate și profesioniste, generoase cu resursele lor de energie și timp, cele care i-au călăuzit de-a lungul celor 4 ani, și părinții absolvenților, cei care s-au sacrificat la rândul lor pentru educația și rezultatele deosebite ale copiilor lor.

Într-un cadru ceremonios, suita momentelor pregătite cu migală de către elevi împreună cu diriginta lor, profesoara Daria Mariginean, a debutat cu interpretarea Imnului Național al României de către eleva Laura Nestor, acompaniată la pian de Alesia Mitrofan, ambele din cadrul mult apreciatei Corale ”Ciprian Porumbescu” din cadrul colegiului.

 

”Prietenie și Cunoaștere ” – tema cursului festiv organizat cu ocazia ceremoniei de absolvire

Profesoara dirigintă Daria Mariginean s-a adresat apoi cu emoție celor adunați în Aula Mare a colegiului, spunând:

”Elevi, profesori și părinți, cu toții alcătuim o lume aparte, o lume care își caută neobosită calea într-un univers ce se schimbă continuu și rapid. Nu întâmplător am ales tema acestui curs festiv <Prietenie și Cunoaștere>, două valori esențiale în orice moment al existenței noastre.

Prietenia pentru că este trăsătura pe care am desprins-o ca fiind definitorie colectivului de elevi pe care l-am îndrumat în calitate de diriginte și profesor de limba engleză. În egală măsură m-am gândit și la prietenia ce leagă triunghiul roditor, elevi-profesori-părinți, care își păstrează intacte identitatea și menirea, aceea de a-i ocroti, de a-i îndruma și de a-i valorifica pe cei ce reprezintă însăși rațiunea existenței educației – elevii.”

Entuziasmul s-a tradus apoi prin intonarea de către absolvenți a Imnului Bucuriei Academice - Gaudeamus Igitur, ei fiind acompaniați la chitară de colegul lor Eduard Bardan.

Seria evenimentelor esențiale ale festivității de absolvire a fost continuată apoi de către directorul colegiului, prof. Dan Popescu, și adjunctul său, prof. Gabriel Hacman.

Au urmat mulțumirile aduse conducerii colegiului de către elevii absolvenți ai clasei a VIII-a A și predarea ștafetei colegilor lor din clasa a VII-a, care le-au mulțumit la rândul lor pentru exemplul dat de-a lungul anilor.

Un moment emoționant a fost premierea șefului de promoție, Tudor Amorăriței, un elev de excepție, cu un parcurs constant de-a lungul anilor, atât în activitatea școlară, cât și prin rezultatele sale de excepție la diverse olimpiade și concursuri.

Prietenia dintre elevii absolvenți reprezintă una dintre cele mai frumoase forme de apropiere, fiind bazată pe sinceritatea vârstei și pe interesele comune. Un scurt interviu realizat între ei de către absolvenți a făcut deliciul evenimentului, aici apărând păreri despre fațetele prieteniei lor.

O ultimă strigare a catalogului a fost făcută de profesorul diriginte în ordinea prieteniei, și nu în cea alfabetică.

Rând pe rând, câte un cuplu de absolvenți legați de prietenii sincere, zidite de-a lungul anilor, și-au adresat urări scrise cu grijă de fiecare într-o carte pe care au dăruit-o apoi celuilalt, ca legământ de continuitate a sentimentelor care-i leagă.

Urări de zâmbet și utilizare a râsului le-au fost făcute tinerilor absolvenți de către profesoara care le-a coordonat pașii acestor ani, Daria Mariginean, într-un moment plin de emoții.

Elevii absolvenți au încheiat prin a-și exprima recunoștința față de cadrele didactice care le-au fost alături în formarea lor. S-au adresat mulțumiri, s-au împărțit multă recunoștință și premii celor care au făcut din ei ceea ce sunt astăzi, tineri absolvenți valoroși și plini de elan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emoții și recunoștință la cursul festiv al celor 35 de absolvenți ai clasei a VIII-a A, a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emoții și recunoștință la cursul festiv al celor 35 de absolvenți ai clasei a VIII-a A, a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei