Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 130 (8659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnale de alarmă

Zeci de părinți i s-au plâns omului de afaceri Dan Marcu de intenția Primăriei Rădăuți de a construi o grădiniță sub un pilon autoradiant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de părinți din Rădăuți i s-au plâns omului de afaceri Dan Marcu, persoana care va candida din partea AUR pentru funcția de primar al acestui oraș, despre intenția conducerii administrației locale de a construi o grădiniță sub un pilon autoradiant.

Este vorba de o construcție care se va ridica pe strada 1 Mai din municipiul Rădăuți și care ridică semne serioase de îngrijorare în rândul părinților care ar urma să își ducă micuții la cursuri la această unitate educațională.

Mai mult, Direcția de Sănătate Publică Suceava nu a dat un răspuns clar și ferm vizavi de modul în care vor fi afectați copiii, astfel încât controversatul proiect nu face decât să devină și mai fierbinte.

”Mă întreb de ce angajații postului de Radio România Actualități care deservesc buna funcționare a releului sunt obligați anual să își facă control medical în clinică de specialitate din București, au un regim alimentar foarte bine pus la punct, obligatoriu rație dată de angajator și au un regim de lucru 8 ore și 24 ore libere și 12 cu 36 ore libere. Or unui angajat de la grădiniță care lucrează 8 sau 10 ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână, îi este pusă în pericol sănătatea. Nici copiii nu pot sta în proximitatea unui releu, acolo unde sunt oameni angajați pentru așa ceva, au sporuri de periculozitate și se pensionează mai repede față de alți angajați.

Sincer să fiu, dacă aș avea copil mic, eu nu l-aș duce la această grădiniță. Nici un studiu realizat până acum nu m-a convins că nu există nici un pericol pentru sănătatea copiilor. Simplele asigurări ale actualei conduceri a Primăriei Rădăuți că totul este sigur nu au darul de a lămuri situația. Or fi cei din conducerea Primăriei Rădăuți medici sau fizicieni și eu nu știu? Sub nici o formă.

Da, este necesară construirea nu a unei grădinițe, ci a mai multora, dar și a unor creșe, așa cum am susținut și în programul meu pentru campania electorală. Dar totul trebuie făcut în așa fel încât oamenii din Rădăuți să aibă siguranța că micuții pe care îi vor trimite la grădiniță sau la creșă nu vor pleca sănătoși și se vor întoarce bolnavi. Sănătatea și siguranța copiilor noștri trebuie să primeze și să fie o prioritate.

Copiii reprezintă viitorul și fără ei suntem sortiți dispariției. Or, tocmai asta se pare că nu au înțeles consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte, PSD, PNL sau PMP, când au votat acest proiect al grădiniței de pe strada 1 Mai. Domnilor, e timpul să reveniți cu picioarele pe pământ, printre rădăuțeni și problemele lor de zi cu zi”, a opinat candidatul AUR pentru Primăria Rădăuți, omul de afaceri Dan Marcu.

Comandat de O.J. A.U.R.  Suceava
Executat SC Interpress SRL
CMF:21240330, Tiraj 2330
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de părinți i s-au plâns omului de afaceri Dan Marcu de intenția Primăriei Rădăuți de a construi o grădiniță sub un pilon autoradiant.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zeci de părinți i s-au plâns omului de afaceri Dan Marcu de intenția Primăriei Rădăuți de a construi o grădiniță sub un pilon autoradiant3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei