Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 130 (8659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Social-democratul Vasile Rîmbu: „Unul dintre proiectele principale în strategia PSD pentru Suceava este construcția unui Spital Municipal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că un proiect central în strategia sa și a echipei sale pentru Suceava este înființarea unui Spital Municipal, investiție pe care o consideră esențială în dezvoltarea corectă a infrastructurii medicale. Vasile Rîmbu a precizat că Spitalul Municipal va fi o investiție importantă pentru Suceava, din mai multe perspective. „Capacitatea Spitalului Județean de primire a urgențelor este aproape saturată în prezent, iar timpii de așteptare trebuie să scadă prin oferirea unei alternative. Cetățenii municipiului au nevoie de acces la servicii medicale de calitate ridicată și un factor esențial este o nouă secție de terapie intensivă. Prin reducerea presiunii pe unitatea existentă, va crește și aici calitatea actului medical, medicii vor putea să acorde mai multă atenție unor cazuri mai dificile, specifice unui spital clinic”, a explica Vasile Rîmbu, fost manager al Spitalului Județean Suceava.

El a adăugat că un spital municipal va oferi o gamă largă de servicii medicale, inclusiv discipline care nu sunt disponibile în clinicile mai mici sau facilități de diagnostic și imagistică care vor crește eficiența tratamentelor medicale. „Știm exact care sunt investițiile necesare și vom proiecta și executa totul la cele mai înalte standarde”, a dat asigurări Vasile Rîmbu.

El a mai afirmat că un element foarte important va fi o unitate avansată de recuperare medicală, un domeniu relativ neglijat în prezent. „Aceasta va permite o tranziție lină de la sala de operații către recuperare, va permite monitorizarea corectă a pacienților și va reduce riscul de complicații. Această secție va permite utilizarea inteligentă a resurselor disponibile și este dovedit că prin recuperare corectă și prevenirea complicațiilor se reduce în final numărul și durata internărilor, iar costurile totale ale serviciilor medicale sunt mai mici. Cu rezultate medicale mai bune, avem garanția că spitalul se va bucura de încredere din partea cetățenilor și că va avea o reputație bună”, a spus candidatul PSD pentru Primăria Suceava.

El a mai adăugat că dezvoltarea facultății de medicină de la Universitatea Suceava oferă încă o oportunitate extraordinară, cele două inițiative fiind sinergice. „Vom atrage mai ușor studenți la USV și vom forma mai bine viitorii profesioniști în domeniul medical. Să nu uităm, în regiunea Moldovei există mult mai puține centre universitare specializate în medicină comparativ cu restul țării, deci Facultatea de Medicină din Suceava are terenul propice pentru dezvoltare”, a afirmat Vasile Rîmbu. Nu în ultimul rând, el a subliniat că noul Spital Municipal va crea locuri noi de muncă. Rîmbu spune că pe lângă absolvenții de la Universitatea Suceava, care vor avea o opțiune de carieră, va atrage personal medical performant la fel cum a reușit la Spitalul Județean, precum și personal administrativ și auxiliar.

„Nevoia pentru un spital municipal în Suceava este clară, este o investiție vitală cu numeroase beneficii. Va aduce liniște și confort cetățenilor, un pilon esențial pentru servicii publice de calitate și o comunitate mai reziliență și mai sănătoasă”, a încheiat Vasile Rîmbu.

Comandat de O.J. P.S.D.  Suceava
Executat SC Interpress SRL
CMF: 21240002, Tiraj 2330
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democratul Vasile Rîmbu: „Unul dintre proiectele principale în strategia PSD pentru Suceava este construcția unui Spital Municipal”.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Social-democratul Vasile Rîmbu: „Unul dintre proiectele principale în strategia PSD pentru Suceava este construcția unui Spital Municipal”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei