Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 130 (8659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs județean

„Lumea mea - lumea copilăriei”, ediția a VIII-a, la Centrul Școlar Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului s-a desfășurat la finele lunii mai Concursul Județean „Lumea mea – Lumea copilăriei”, ediția a VIII-a, cu participanți din toată țara.

Concursul se adresează preșcolarilor și elevilor cu deficiență mintală moderată/severă și/sau cu adaptare curriculară, cât și elevilor cu dizabilități integrați în învățământul de masă din judeţul Suceava, dar și din țară.

Coordonatoarele proiectului, prof. Elena Rybanna Sabin și prof. Isabella Maria Istrate, au spus că, în cadrul concursului, „tărâmul magic al copilăriei a fost ilustrat prin cuvinte și stropi de culoare de către participanții la acest concurs. Elevii au zugrăvit cu emoție, inocență și bucurie lumea lor – lumea magică a copilăriei într-o manifestare creatoare și competitivă, încercând să obțină validarea juriului pentru efortul depus”. Concursul a fost prezidat de inspector pentru învățământ special și special integrat prof. Manolache Ciprian Ionuț, din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava. La această ediție a competiției au participat 86 concurenți în etapa directă și 166 de participanți la etapa indirectă, participanți de la școli din județ, din alte 23 de județe și din municipiul București.

Și-au dovedit măiestria în competiție elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” Vama, alături de elevi ai școlilor din Gura Humorului: Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2 „Petru Comărnescu”, Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan”, Colegiul „Al. cel Bun” și, bineînțeles, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei”.

În așteptarea premierii, participanții s-au bucurat de un minunat program artistic, care a cuprins o scenetă despre alegerile pe care le fac copiii, scenetă oferită de echipa de teatru de la Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, coordonată de prof. Lidica Mîndrilă și Mihaela Mareci, un miniconcert folcloric, realizat sub bagheta prof. Mihaela Zus, teatrul de păpuși de la CSEI „Sf. Andrei”, realizat de instructor de educație Marinela Coca și un dans tematic a cărui coregrafie a fost realizată de instructor de educație Elena Horvat.

Expoziția cu lucrările înscrise în concurs la participarea indirectă a oferit spectatorilor, spun coordonatoarele proiectului, „o incursiune mirifică în lumea inocentă a copilăriei”. O scurtă prezentare PPT a ceea ce reprezintă Concursul „Lumea mea - Lumea copilăriei” a transmis auditoriului și câteva din impresiile participanților: „Concursul este unul atractiv, interesant pentru elevi, întrucât oferă egalitate de șanse și atractivitate în vederea dezvoltării unor abilități speciale tipului de concurent”, a consemnat prof. Luminița Cășuneanu, de la Șc. Gimnaziala Nr. 1 Suceava, iar prof.Florentina Vârtosu-Toma, de la Palatul Copiilor Slatina, jud. Olt, consideră acest concurs ca fiind „o oportunitate deosebită pentru copiii speciali din viața noastră. Lucrând cu ei pentru acest concurs am observat un zâmbet lung pe chipul lor și o emoție pozitivă în inimă!” Concursul „Lumea mea - Lumea copilăriei” oferă elevilor speciali șansa de a-și exprima artistic gândurile și emoțiile indiferent de posibilitățile fiecăruia, cu  încredere în forțele lor creatoare pentru a zbura prin mirifica lume a copilăriei - o lume unică pentru toți copiii.

Proiectul este coordonat de inspector educație permanentă prof. Tatiana Vîntur, inspector pentru învățământ special și special integrat prof. Ciprian Ionuț Manolache, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, prof. Petru Marian Călinescu, și director adjunct, prof. Cezar Vasile Strugariu, prof. Elena Rybanna Sabin și prof. Isabella Maria Istrate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Lumea mea - lumea copilăriei”, ediția a VIII-a, la Centrul Școlar Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Lumea mea - lumea copilăriei”, ediția a VIII-a, la Centrul Școlar Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei