Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 130 (8659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă soluționată în instanță

A ajuns la pușcărie după ce, băut, a provocat un accident mortal și a dat vina inițial pe decedat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din satul Brodina, comuna Izvoarele Sucevei, a ajuns la începutul acestei săptămâni în Penitenciarul Botoșani, condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani de închisoare într-un dosar privind infracțiunile de ucidere din culpă și refuz de recoltare a probelor biologice.

Valerian Hacman, care are aproape 30 de ani, va plăti acum pentru un accident în care a fost implicat tocmai în octombrie 2019. A fost un accident cu o anchetă complicată pentru polițiști, având în vedere că unul dintre cei implicați a decedat, iar unul a supraviețuit și în prima fază a anchetei a dat declarații nereale.

În acea zi, pe 13 octombrie 2019, pe drumul județean din comuna Brodina, un VW Passat s-a răsturnat în albia pârâului Brodina.

În urma unui apel la 112, au fost alertați polițiștii de la Vicovu de Sus.

La faţa locului au ajuns şi pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți.

Pompierii militari au găsit un tânăr deja decedat, încarcerat, și unul rănit ușor.

Primul se numea Vasile Char și avea 26 de ani.  Inițial, ancheta a mers pe varianta că la volan s-a aflat tânărul care a decedat, dar suspiciuni au fost încă de atunci.

Tânărul în vârstă de 26 de ani care a murit nu avea permis de conducere și era consătean cu cel care a supraviețuit.

Imediat după accident, a fost verificat cu etilotestul și al doilea tânăr găsit la locul accidentului, nimeni altul decât cel condamnat acum  - Valerian Hacman.

În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,62 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, dar ulterior tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice pentru a i se stabili alcoolemia în sânge.

În urma accidentului, Valerian Hacman a suferit excoriații lombare și alte leziuni superficiale. 

Probele ADN și datele de anchetă au condus pe parcurs la concluzia că la volan s-a aflat Valerian Hacman, în vârstă de 24 de ani la acea vreme, și nicidecum tânărul care a murit în acea zi.

Acesta a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă și pentru infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru că ancheta a fost una complexă, dosarul a ajuns pe rolul primei instanțe – Judecătoria Rădăuți, abia anul trecut.

Inculpatul a fost găsit vinovat atât la Judecătoria Rădăuți, cât și la Curtea de Apel Suceava, care a dat sentința finală în acest dosar luni, 3 iunie a.c.

Valerian Hacman a beneficiat de o ușoară reducere a pedepselor, dar pedeapsa a rămas cu executare, în regim de penitenciar, fapt logic având în vedere circumstanțele agravante.

În urma sentinței definitive, polițiștii la Secția Rurală Pojorâta au pus în executare mandatul și l-au ridicat de la domiciliu pe condamnat, luni seară.

Acestuia i s-a adus la cunoștință mandatul de executare a pedepsei și i s-a înmânat o copie a acestuia.

În aceeași seară de luni, 3 iunie, tânărul a fost condus sub escortă în Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

De precizat și că magistrații de la Curtea de Apel Suceava au mărit ușor și despăgubirile pentru urmașii tânărului decedat, respectiv părinți, soră, unchi și mătușă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ajuns la pușcărie după ce, băut, a provocat un accident mortal și a dat vina inițial pe decedat.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A ajuns la pușcărie după ce, băut, a provocat un accident mortal și a dat vina inițial pe decedat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei