Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 128 (8657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

1 Iunie

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită și la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personaje de basm, jocuri pregătite de voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa”, desene pe asfalt, muzică și dans, aceasta a fost atmosfera de 1 Iunie la Fălticeni pregătită de Primăria şi Consiliul Local pentru copiii din urbea de pe Şomuz.

Deși programul începerii activităților din Parcul Prefecturii a fost anunțat pentru ora 10.00, cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, au început să mișune mult mai devreme. Vremea bună le-a permis organizatorilor să desfășoare tot ceea ce și-au propus, parcul devenind, începând cu ora 10.30, principalul punct de atracție, mai ales că aici și-au făcut prezența mascote reprezentând personaje cunoscute din povești și basme pentru copii, care au fost aduse cu un trenuleț special. La intrarea în parc, voluntarii i-au întâmpinat pe cei mici cu cretă colorată pentru a desena pe pavele de pe aleile parcului. Spiderman a fost asaltat în special de băieții care iubesc acest personaj. Fetițele au fost atrase de prințese, iar Donald, Mickey Mouse, Olaf și alte personaje au întregit atmosfera de sărbătoare, fiind cele mai solicitate pentru fotografii cu cei mici.

Atmosfera de bucurie s-a transpus prin ateliere de creație, confecționat jucării din baloane, mici ateliere de pictură pe carton în care cei mici au realizat desene alături de părinți, dar și prin dans și muzică pe spațiile verzi ale parcului, copiii fiind invitați să facă mișcare pe ritmurile unor melodii celebre.

Nu au lipsit nici jocurile copilăriei, pe care mulți dintre cei mici le-au cunoscut pentru prima dată, dar care, pentru părinți și bunici, au fost o plăcută aducere aminte de anii copilăriei.

Foarte îndrăgite au fost și picturile pe față, care au atras numeroși doritori. Tinerele voluntare de la „Aripi în Europa”, eleve de la liceele din Fălticeni, cu greu au făcut față solicitărilor de a colora pe fața copiilor fluturi, flori, steluțe, pânze de păianjen, diverse animăluțe sau curcubeie. Într-un alt atelier, copiii și-au vopsit palmele,  după care au fost imprimate pe foi mari de hârtie, fiind scrise și numele lor.

În vecinătatea parcului, în fața Muzeului de Artă „Ion Irimescu” au fost pregătite cinci ouă din ipsos, de aproximativ 1 metru înălțime, care au fost decorate de copii interesați să participe la Atelierul de pictură pe ouă, coordonat de angajații muzeului. Tot aici au continuat și desenele pe pavele.

Activități au fost organizate și la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, unde au avut loc ateliere de lectură, în care bibliotecarii au citit povești, poezii, ghicitori copiilor și au prezentat o expoziție de carte pentru copii.

De ziua lor, copii au fost felicitați de primarul Cătălin Coman, care le-a dăruit diplome de participare la activități și pachete cu dulciuri.

 

Spectacole și competiții sportive

 

Câteva ore mai târziu distracția s-a mutat pe malul iazului Șomuz, la Amfiteatrul din Parcul „Nada Florilor”, acolo unde copiii s-au întrecut în a dansa și a cânta în cadrul unui spectacol realizat de Clubul Copiilor Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, școlile și liceele din municipiu și Smart Life. De remarcat a fost bucuria copiilor de a prezenta în fața colegilor, părinților, bunicilor cântece și dansuri pentru care s-au pregătit cu mult timp înainte. Pentru efortul depus, micuții au fost răsplătiți de administrația locală cu dulciuri. Ziua de 1 Iunie s-a încheiat cu o discotecă în aer liber, în aceeași locație, predominante fiind cântecele copilăriei.

Pe lângă activitățile cultural-artistice au fost organizate și competiții sportive, respectiv Cupa 1 Iunie la tenis de câmp, turneu rezervat copiilor pasionați de acest sport, și Turneul de fotbal Cupa 1 Iunie, pe Stadionul „Constantin Jamaischi”, la care au participat echipe de la școlile și liceele din municipiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită și la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită și la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei