Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 128 (8657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Simulare de atac cibernetic la USV, în scopul pregătirii specialiștilor pentru provocările viitorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul celei de a IX-a ediții a conferinței „Dimensiuni etice și sociale în administrație și drept”, desfășurată la finele săptămânii trecute, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a avut loc o simulare complexă care i-a solicitat intens pe studenții participanți. Simularea a recreat, în cursul zilei de vineri, un atac cibernetic urmat de un incendiu într-o instituție publică, oferindu-le astfel oportunitatea de a explora și a înțelege mai bine provocările și soluțiile legate de gestionarea atacurilor cibernetice și a situațiilor de urgență precum incendiile. Studenții au jucat roluri diferite, inclusiv specialiști în securitate cibernetică, pompieri, personal medical, criminaliști, în timp ce profesorii universității au moderat evenimentul și au oferit feedback și orientare.

Organizatorii au apreciat, în cadrul situației fictive create, intensitatea și seriozitatea cu care studenții și-au asumat rolurile. Ei au demonstrat abilități remarcabile în gestionarea crizei, luarea deciziilor sub presiune și lucrul în echipă, pentru a asigura siguranța și securitatea.

„Această simulare nu doar că a oferit o experiență de învățare profundă pentru studenții noștri, dar a subliniat și importanța pregătirii pentru atacuri cibernetice și situații de urgență în instituțiile publice”, a declarat as. ing. drd. asociat Edi Timofte, moderator al evenimentului alături de studenta Gabriela Maria Opria.

La evenimentul organizat de as. ing. drd. Ionuț Croitoru a participat un grup de experți format din conf. univ. dr. Liana-Teodora Pascariu, lector dr. general (r) Ion Burlui, as. ing. drd. Edi Timofte, as. drd. comisar-șef de poliție Andrei Ceobanu și lector univ. dr. Andreea Ursu.

Rezultatele simulării au demonstrat abilitățile remarcabile ale studenților în gestionarea crizei, luarea deciziilor sub presiune și lucrul în echipă pentru a asigura siguranța și securitatea. În urma investigației ulterioare, atacatorii cibernetici au fost identificați și aduși în fața justiției. O simulare așteptată, care a jucat un rol esențial în pregătirea viitorilor specialiști, pentru a face față provocărilor reale ale viitorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simulare de atac cibernetic la USV, în scopul pregătirii specialiștilor pentru provocările viitorului.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Simulare de atac cibernetic la USV, în scopul pregătirii specialiștilor pentru provocările viitorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei