Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 128 (8657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Afaceri

Miniștrii Economiei și Digitalizării și candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, Gheorghe Șoldan, s-au întâlnit cu antreprenorii locali la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, candidata PSD Suceava la Parlamentul European, Larisa Blanari, și alți lideri social-democrați s-au întâlnit, sâmbătă, la Centrul Muzeal Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, cu reprezentanți ai mediului de afaceri din localitate.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Gheorghe Șoldan, discuțiile s-au axat pe „principalele provocări” ale mediului de afaceri dornean, dar și pe revitalizarea turismului în Dorna și în întreaga zonă de munte a județului Suceava.

„Cifrele oficiale nu sunt deloc încurajatoare, chiar dacă administrația actuală încearcă să prezinte o imagine pozitivă. Dacă vreți o imagine reală a turismului din Bucovina, discutați cu oricare antreprenor din Vatra Dornei. Vatra Dornei, odată una dintre cele mai vizitate destinații turistice, atrage acum puțin peste 10% din numărul total de turiști care vizitează județul Suceava. Situația economică a municipiului Vatra Dornei este dificilă, iar mediul de afaceri local suferă”, a declarat Gheorghe Șoldan.

Acesta a arătat că deși stațiunea Vatra Dornei are cele mai multe locuri de cazare din județ, aproape jumătate dintre unitățile de cazare sunt închise sau, unele dintre ele, sunt deschise doar două-trei luni pe an. „Chiar și marile hoteluri cunoscute pentru turismul balneoclimateric înregistrează pierderi. Este necesară o strategie clară și coerentă pentru a revitaliza turismul, nu doar la Vatra Dornei, ci și în celelalte zone de interes turistic ale județului. Ministrul Ștefan Radu Oprea a subliniat existența programelor care pot ajuta unitățile administrativ-teritoriale să dezvolte stațiuni balneare sau să mărească domeniul schiabil, cu o cofinanțare minimă de 10% din partea administrației locale. Din păcate, aceste oportunități nu au fost valorificate în județul Suceava. Este timpul să schimbăm acest lucru”, a afirmat Șoldan.

În cadrul întrunirii de la Vatra Dornei, ministrul Oprea a anunțat că începând cu 17 iunie se deschide schema de minimis, prin care se oferă până la 200.000 de euro pentru operatorii economici din stațiunile balneare și balneoclimatice, „o oportunitate reală de a dezvolta afaceri și de a crea locuri de muncă în turism”.

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Suceava a evidențiat că investițiile în turism sunt esențiale, dar pentru dezvoltare este necesară și o infrastructură rutieră.

„Drumurile moderne și eficiente sunt cruciale pentru a facilita accesul turiștilor și a stimula economia locală. De asemenea, sprijinirea antreprenoriatului este vitală. Despre acest aspect a vorbit și ministrul Bogdan Ivan, care a subliniat măsurile guvernamentale menite să încurajeze inițiativele antreprenoriale. Așadar, dezvoltarea turismului, îmbunătățirea infrastructurii rutiere și sprijinirea antreprenorilor locali sunt esențiale pentru a construi o economie robustă și sustenabilă. Am discutat aceste planuri cu Gică Apetrii, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vatra Dornei, și sunt convins că împreună putem aduce schimbarea necesară, atât în administrația din Vatra Dornei, cât și în cea de la Consiliul Județean”, a mai transmis deputatul Șoldan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miniștrii Economiei și Digitalizării și candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, Gheorghe Șoldan, s-au întâlnit cu antreprenorii locali la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Miniștrii Economiei și Digitalizării și candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, Gheorghe Șoldan, s-au întâlnit cu antreprenorii locali la Vatra Dornei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei