Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 128 (8657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Investiții

Copiii și tinerii din Liteni au primit cadou de 1 Iunie o școală nouă și un parc nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii și tinerii din Liteni au primit cadou de 1 Iunie o școală nouă și un parc nou, ambele investiții finalizate de primăria acestui oraș prin proiecte cu finanțare europeană. Inaugurările celor două obiective au avut loc în prezența a numeroși locuitori ai orașului, care au fost alături de primarul Tomiță Onisii, la evenimente fiind prezent și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și deputatul Bogdan Gheorghiu.

Prima inaugurare a fost cea a noului Corp C al Liceului Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu”, construit printr-un proiect european de aproape două milioane de euro. După slujba de sfințire, primarul Tomiță Onisii a ținut să sublinieze faptul că nouă corp de școală dispune de săli de clasă, două ateliere pentru învățământul tehnologic, toate dotate cu utilaje și aparatură de ultimă generație, imprimantă 3D, strunguri, polizoare, cutii cu scule pentru elevi, dar și multe alte dotări pentru cei care vor învăța o meserie. Tomiță Onisii a subliniat că acest corp de școală este a doua clădire nouă dedicată învățământului care a fost construită în orașul Liteni după anii ’60, prima fiind grădinița cu program prelungit.

Onisii a subliniat faptul că încă de când a fost ales primar al orașului Liteni educația a fost prioritatea sa, lucru demonstrat și prin finalizarea acestei școli, dar și prin numeroasele investiții pentru modernizarea unităților școlare și pentru dotarea acestora cu echipamente și dotări moderne pentru elevi și profesori. „Eu o spun de fiecare dată, învățământul, educația a fost pe primul loc. O comunitate învățată, educată înseamnă o comunitate dezvoltată. Și asta îmi doresc în continuare. Dacă am făcut drumuri, iluminat, apă, canalizare, trotuare și altele, să știți că pe primul loc este ca noi să fim educați. Astfel putem aprecia și orice lucru făcut putem să îl păstrăm”, a spus primarul din Liteni. El a ținut să îi mulțumească șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, pentru tot sprijinul acordat orașului Liteni și proiectelor implementate pentru dezvoltarea acestuia.

  • Flutur: „Ceea ce faceți aici dumneavoastră este cu adevărat să vă pregătiți să deveniți un oraș la autostrada A7”

 

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că finalizarea acestei școli este un lucru extraordinar făcut de primarul Tomiță Onisii. Gheorghe Flutur a adăugat că în momentul de față Liteniul începe să devină oraș, „când alții au pus doar tăblița de oraș la intrare”, iar acest lucru se datorează numeroaselor proiecte pe care primarul Onisii le are finalizate sau în implementare.

„Liteniul numai în ultimii ani are proiecte de peste 60 de milioane de euro. Dar ca să fii oraș uitați-vă ce investiții s-au făcut în acest oraș: peste 100 de kilometri de apă și canalizare, ceea ce înseamnă eforturi uriașe, investiții în drumuri, 25 de kilometri asfaltați numai în ultima perioadă și vin și eu cu drumul acesta care a întârziat un pic, dar l-ați văzut că e aproape gata, îl terminăm și vom lega Suceava de Dolhasca. Însă ceea ce faceți aici dumneavoastră este cu adevărat să vă pregătiți să deveniți un oraș la autostrada A7, care va avea un nod de descărcare aici la dumneavoastră”, a spus Flutur.

  • În orașul Liteni au fost construite două parcuri, „oaze de liniște”, printr-un proiect pe fonduri europene

 

Tot pe 1 iunie, oficialitățile locale și județene, alături de numeroși localnici, au participat și la inaugurarea noului parc din centrul orașului, primarul Tomiță Onisii subliniind că acesta este o adevărat „oază de liniște”. El a precizat că parcul are spații verzi, mese de tenis și de șah, bănci, locuri de joacă pentru copii, aranjamente florale, balansoare, aparate de fitness, precum și un spațiu în care vor putea fi proiectate filme. Tomiță Onisii a arătat că acesta este al doilea parc amenajat în Liteni, după cel din satul Rotunda, care a fost realizat printr-un proiect cu fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii și tinerii din Liteni au primit cadou de 1 Iunie o școală nouă și un parc nou.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii și tinerii din Liteni au primit cadou de 1 Iunie o școală nouă și un parc nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei