Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 128 (8657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Punct de atracție

Arca lui Noe, noul colț zoologic al lui Șoimaru, deschis la Zaharești, de Ziua Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 470 de exemplare de animale din toate colțurile lumii pot fi admirate de aproape, iar unele chiar și atinse, la cel mai nou punct de atracție deschis în județul Suceava, chiar de Ziua Copilului.

Arca lui Noe, noul colț zoologic al lui Dorin Șoimaru, amenajat în locul celui de la Ilișești, se află la Zaharești. Acolo, într-un spațiu mult mai generos, menajeria lui Șoimaru se află organizată, pe categorii, de la fioroșii lei, tigri până la simpaticele veverițe care vin și își iau de mâncare din mână, ori de la vulturi uriași, cu aripi de aproape trei metri, până la găinușe din specii rar văzute.

„Am transferat aici 90% din efectivul de animale de la Ilișești, unde se închide. Îi așteptăm la Zaharești pe toți cei care vor să vadă lei, tigri, babuini, cercopiteci, macaci, peste 40 de exemplare de bibilici din 5 specii, 70 de exemplare de papagali, șapte specii de porumbei, ratoni, lame, ponei, capre pitice, vulturi, acvile. Avem și coati – ursulețul cu trompă din America de Sud, 5 specii de bufnițe, numeroase specii de baltă – lebede albe, negre, orinoco, gâște de Anzi, gâște de Canada și gâște care fac zgomot ca struții, rațe mandarin, carolin, piticele olandeze, micul atlantic, rațe fluierătoare... Iar în iazuri, la care îi invităm pe copii la pescuit și le asigurăm undițe, avem crap Koi, caras auriu, lin negru și roșu”, a explicat Dorin Șoimaru, cunoscutul sucevean pasionat de colecționarea de animale de toate felurile, cu care a apărut chiar și în filme internaționale.

Acesta a mărturisit că mai are de lucru la noua menajerie, pentru că pregătește și alte surprize vizitatorilor, precum un frumos terariu, pe care-l va popula cu șerpi deosebiți, precum boa constrictor.

La Arca lui Noe, noul colț zoologic al lui Șoimaru, se poate ajunge pe două variante, dinspre Suceava, pe traseul Moara – Frumoasa – Liteni – Zaharești sau Suceava – Stroiești – Zaharești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arca lui Noe, noul colț zoologic al lui Șoimaru, deschis la Zaharești, de Ziua Copilului.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arca lui Noe, noul colț zoologic al lui Șoimaru, deschis la Zaharești, de Ziua Copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei