Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 126 (8655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediția a XV-a

Festivalul internațional Video ART, competiție între tinerii cineamatori de pretutindeni, organizat de Colegiul „Petru Rareș”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Suceava are loc, începând de joi, 30 mai 2024, a XV-a ediție a Festivalului internațional Video ART pentru tineret, manifestare devenită deja tradițională în peisajul cultural sucevean. Evenimentul este organizat de Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și de Asociația cultural-educativă Clubul Video ART a elevilor de la acest colegiu.

Prof. Viorel Ieremie, președintele Clubului Video ART Suceava, membru în Comitetul Executiv al Uniunii Internaționale de Cinema, coordonatorul Festivalului Internațional Video ART pentru tineret, ne-a spus că această competiție este înscrisă în calendarul competițional al Ministerului Educației și a înregistrat și în acest an un număr mare de proiecte cinematografice, filme de scurtmetraj și spoturi, corespunzătoare celor două secțiuni consacrate.

Juriul internațional, format din profesioniști, a trebuit să nominalizeze, „misiune deloc ușoară”, cele zece echipaje de la fiecare secțiune.

Au trimis filme, spre a fi admise în competiție, tineri, elevi și studenți, din țară și străinătate, peste 50 de proiecte cinematografice, toți cu speranța că vor ajunge la Suceava, pentru etapa finală, așa-numita „Probă de film”, în cadrul căreia vor trebui să-și demonstreze, mai întâi, abilitățile de cineamator, iar mai apoi, prin filmul realizat aici, vor certifica autenticitatea filmului pentru care au fost nominalizați.

Joi, vineri și sâmbătă sunt trei zile pline cu activități menite să ofere participanților o experiență de neuitat la Suceava, în urma căreia vor rămâne cu amintiri plăcute, dar și cu un bagaj de cunoștințe înnoit.

Prof. Viorel Ieremie a declarat ieri: „Joi, în cadrul deschiderii oficiale a festivalului, care a avut loc la Colegiul Național <Petru Rareș>, începând cu ora 17:30, participanții au avut parte de un workshop specializat în probleme ce țin de partea audio-video a unui film, realizat de profesioniștii din cadrul TVR Iași, unul din partenerii deveniți tradiționali ai competiției noastre. În partea a doua a evenimentului, echipele concurente se vor cunoaște între ele și vor efectua tragerea la sorți a locațiilor de filmare, urmând ca a doua zi, vineri, în prima parte a zilei, să realizeze filmările ce vor fi editate ulterior, până sâmbătă, în jurul amiezii. Deocamdată, tema filmului de concurs este secretă, urmând a fi cunoscută de participanți în momentul tragerii la sorți”.

Sâmbătă seara, 1 iunie 2024, începând cu ora 18:00, va avea loc Gala decernării premiilor Video ART 2024, un moment care va încununa tot efortul depus de concurenți în cele aproape trei zile de muncă. Organizat în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, momentul va cuprinde vizionări ale filmelor și spoturilor care au întrunit aprecierile juriului, premierea fiind urmată de o activitate de socializare între participanți și voluntarii festivalului.

Din perspectiva premiilor oferite de organizatori și partenerii acestora, prof. Viorel Ieremie a completat că Festivalul internațional Video ART va acorda celebra Medalie „UNICA”, conferită de Uniunea Internațională a Cinematografiei de Amatori, ca urmare a faptului că evenimentul sucevean dedicat tinerilor se află sub patronajul acestei prestigioase organizații de cineamatori din Europa, fondată în 1937 și aflată sub jurisdicția UNESCO. „Invităm publicul amator de film, pe care îl așteptăm cu drag, să participe la acest eveniment, intrarea fiind liberă. Va avea parte nu doar de proiecții ale filmelor, ci și de momente artistice deosebite, pregătite de elevii Colegiului Național <Petru Rareș>”, transmit organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul internațional Video ART, competiție între tinerii cineamatori de pretutindeni, organizat de Colegiul „Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul internațional Video ART, competiție între tinerii cineamatori de pretutindeni, organizat de Colegiul „Petru Rareș”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei