Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 126 (8655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gestionarea situațiilor de urgență

Exercițiu la fabrica de adezivi EGGER și planul roșu de intervenție activat la nivelul județului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Producerea unei explozii la fabrica de adezivi EGGER și declanșarea planului roșu de intervenție la nivelul județului Suceava – acesta a fost un amplu exercițiu cu forțe și mijloace în teren, organizat și desfășurat, în cooperare cu compania EGGER, în scopul perfecționării continue a pregătirii pentru gestionarea situațiilor de urgență, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava.

Simularea a vizat verificarea pregătirii pentru intervenție și aplicarea Planului Roșu de Intervenție în cazul producerii unei incendiu la fabrica de adezivi EGGER, soldat cu multiple victime.

Din partea EGGER au fost implicate cele două Servicii Private pentru Situații de Urgență, SPSU EGGER Romania și SPSU EGGER Technologia.

Din partea ISU Bucovina au fost implicați peste 90 de pompieri militari din cele cinci detașamente ale județului Suceava, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Satu Mare

Compania EGGER organizează periodic exerciții, gestionate intern, prin echipele SPSU, sau în comun cu forțele de intervenție ale ISU.

 

Operațiunii în condiții similare unei intervenții reale

Potrivit scenariului, la ora 10:00, un angajat EGGER a anunțat prin apel la 112 izbucnirea unui incendiu la tancul de metanol al fabricii de adezivi. Primele echipaje care au intervenit au fost cele ale companiei EGGER, respectiv Serviciile Private pentru Situații de Urgență al EGGER Romania și al EGGER Technologia.

În vederea desfășurării operațiunii în condiții similare unei intervenții reale, la locul producerii evenimentului au fost mobilizați, gradual, peste 90 de pompieri militari din cele cinci detașamente ale ISU Suceava, care au intervenit cu diverse autospeciale și ambulanțe SMURD, fiind sprijiniți de cadre medicale ale Serviciului de Ambulanță, substația Rădăuți.

Echipajele SPSU EGGER și pompierii militari au desfășurat simultan operațiuni de evacuare a victimelor, de localizare și lichidare a incendiului, de facilitare a intervenției echipajelor medicale și de transport al persoanelor rănite la Punctul Medical Avansat.

Întreaga activitate, care a durat peste 90 de minute, a fost coordonată prin Punctul de Intervenție Mobilă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Ca urmare a numărului ridicat de victime prevăzut de exercițiu a fost necesară activarea Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Suceava, un protocol de urgență activat în cazul unor accidente sau dezastre majore. Acest plan este conceput pentru a coordona și optimiza răspunsul serviciilor de urgență în situații cu multiple victime, asigurând o gestionare eficientă a resurselor și o distribuție adecvată a ajutorului medical”, a declarat col. Constantin Mihai Parasca, de la ISU Suceava.

”Exercițiul desfășurat la fabrica noastră reprezintă un pas important în asigurarea pregătirii noastre pentru intervenția în situații de urgență. Ne implicăm activ în asigurarea siguranței la locul de muncă și colaborăm strâns cu autoritățile pentru a crea un mediu de lucru sigur pentru angajații noștri, pentru comunitatea unde ne desfășurăm activitatea”, a adăugat Ovidiu Petroșel, director al fabricii de adezivi EGGER.

Odată încheiat exercițiul, acesta va fi supus unei analize care să determine perfecționarea planului de acțiune al forțelor de intervenție în cazul unor situații de urgență reale.

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit circa 500 de milioane de euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exercițiu la fabrica de adezivi EGGER și planul roșu de intervenție activat la nivelul județului Suceava.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exercițiu la fabrica de adezivi EGGER și planul roșu de intervenție activat la nivelul județului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei