Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 125 (8654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Perioada 30 mai – 5 iunie

Unde fugim de -acasă...

Festivalul Copilăriei EduFortress, pe 1 și 2 iunie

Ediția din acest an a Festivalului Copilăriei EduFortress, din data de 1 și 2 iunie 2024, în zona de agrement - baza sportivă Lunca Sucevei - promite două zile de jocuri interactive, ateliere de creație, aventuri în aer liber, experiențe educative de neuitat, premii și multe surprize. Evenimentul este organizat de Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională EduMax, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava, Tehno World S.R.L. fiind sponsorul care sprijină întreaga manifestare.

 

„Sclipiri minerale”, la Muzeul de Științele Naturii

La Muzeul de Științele Naturii se va putea vizita, în perioada 30 mai - 30 iunie 2024, expoziția „Sclipiri minerale”. Este vorba de eșantioane minerale, în special din clasa mineralogică sulfuri, care prin frumusețea și strălucirea lor sunt deosebit de atractive.

 

Expoziția „Ambivalențe”, la Galeria de Artă „Zamca”

27 de tablouri realizate de artista Maria Antoniac sunt expuse, până pe 10 iunie 2024, la Galeria de Artă „Zamca”. Vernisajul expoziției a avut loc joi, 23 mai, în prezența pictoriței, născută în Rădăuți, dar care de 12 ani locuiește în Marea Britanie.

 

Expoziție de tarantule și reptile vii, la Iulius Mall Suceava, 29 mai – 8 iunie

Expoziție de tarantule și reptile vii, la Iulius Mall Suceava, în perioada 29 mai – 8 iunie, între orele 10:00 – 22:00. The Taranterra Project te invită la o incursiune inedită în lumea fascinantă a tarantulelor, unde vei putea admira 36 dintre cele mai spectaculoase specii de pe glob. Expoziția vă oferă o ocazie unică de a descoperi frumusețea unică și complexitatea acestor creaturi uimitoare: 36 de specii de tarantule, de la cele mai mici la cele mai mari, provenind din diverse colțuri ale planetei. Expoziția se adresează tuturor categoriilor de vârstă.Acces: 15 lei.

 

Joi, 30 mai

Festivalul Național de Poezie „Ion Cozmei”, Gala Laureaților

Festivalul Național de Poezie „Ion Cozmei” a ajuns la a VI-a ediție, iar joi, 30 mai, la ora 10:00, la Sala „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” va avea loc Gala Laureaților.

 

Vineri, 31 mai

Expoziția de pictură „Simplu”, semnată de artistul David Croitor, la Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie Suceava, Sala Parter, va avea loc, vineri, 31 mai 2024, la ora 13:00, vernisajul expoziției de pictură „Simplu”, semnată de artistul David Croitor. Expoziția va fi prezentată de drd. Delia Ioana Leizeriuc, critic de artă.Lucrările din expoziție vor sta pe simeze și vor putea fi admirate până pe 22 iulie 2024, la Muzeul de Istorie Suceava.

 

„Atelier Marina Pișta” – expoziție de pictură, de 1 iunie

Vernisajul expoziției de pictură „Atelier Marina Pișta”  este organizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, vineri 31 mai, la ora 17:00, în spațiul expozițional. Lucrările sunt realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani.

„1 iunie este Ziua Internațională a Copilului, o sărbătoare care ne îndeamnă să ne bucurăm de fiecare clipă a vieţii așa cum numai copiii știu să se bucure. Această zi este un bun prilej să sărbătorim alături de copiii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple și, de ce nu, să ne reamintim și de copilul din noi”, au transmis organizatorii.

 

„Cum l-am îngropat pe Stalin”, la Teatrul Municipal Suceava

„Cum l-am îngropat pe Stalin”, de Artur Solomonov, regia Theodor-Cristian Popescu, vineri, 31 mai, la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava. Biletele sunt puse în vânzare atât la casieria teatrului, cât și online pe https://www.blt.ro/cum-l-am-ingropat-pe-stalin.html  Limită de vârstă: 14+

 

Sâmbătă, 1 iunie

Carnaval pentru copii, de 1 Iunie

Copiii sunt așteptați, pe 1 Iunie 2024, de la ora 11:00, la Muzeul de Științele Naturii, pentru a sărbători, împreună cu personalul muzeului, „Ziua copilului”. „Dragi copii, luați-vă costumele de flori, prințese, fluturași sau de marinari, pirați, dinozauri sau ursuleți și poftiți la Muzeul de Științele Naturii, la Carnaval. Va fi organizată o paradă a costumelor, continuăm cu jocuri în aer liber și concursuri pe diverse teme din lumea plantelor și a animalelor. Va fi voie bună și distracție, muzică și dans, alături de multe surprize dulci”, transmit organizatorii.

 

„Cu adevărat, astfel îmi amintesc pădurea” de Sașa-Liviu Stoianovici, la Muzeul Lemnului

Sâmbătă, pe 1 Iunie, la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc va avea loc, la ora 18:00,  vernisajul expoziției-instalație: „Cu adevărat, astfel îmi amintesc pădurea de Sașa-Liviu Stoianovici. Instalația audio-vizuală prezentată în expoziție este construită pornind de la arbori verzi, căzuți, uscați care jalonează un parcurs la capătul căruia vizitatorul este întâmpinat de un ansamblu vizual și tactil în care obiectul de patrimoniu este dublat de elemente ludice. Expoziția va fi deschisă în perioada 1 iunie - 29 septembrie.

 

Duminică, 2 iunie

Festivalul-concurs de toacă „Răsună toaca-n cer”, la Rotunda – Liteni

Parohia „Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Ap. Andrei” din Rotunda – Liteni, Protopopiatul Fălticeni, organizează duminică, 2 iunie  2024, începând cu ora 16:00, a XIII-a ediţie a festivalului-concurs de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”. Concursul „Răsună toaca-n cer” este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Pentru înscrieri, cei interesaţi pot suna sau trimite pe WhatsApp numele copiilor, clasa și vârsta la numerele de telefon : 0744 778 371 (Pr. Ursuleasa Mihai); 0765 263 038  (Arhid. Ursuleasa Adrian).

 

Marți, 4 iunie

Spectacolul „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, la USV

Marți, 4 iunie 2024, de la ora 19.00, va avea loc, la sala Auditorium „Joseph Schmidt” a USV, a unsprezecea reprezentaţie cu public a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, prezentat de Teatrul Studenţesc Fabulinus.

Spectacolul regizat de Cosmin Panaite reprezintă prima montare a textului dramaturgei Eliza Păuna într-un teatru. Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina), de luni până vineri, între orele 9:00-17:00; de la Auditorium Joseph Schmidt, începând ora 18.00, doar în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile. Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18.30. După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis.

Teatrul Studenţesc Fabulinus, fondat în 2011, este trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a Casei de Cultură a Studenţilor Suceava.

 

Miercuri, 5 iunie

Spectacolul „Căpșuni de zăpadă” de Petro Ionescu

Dacă vreți să vedeți sau să revedeți spectacolul „Căpșuni de zăpadă” de Petro Ionescu, în regia lui Cosmin Panaite, puteți să mergeți miercuri, 5 iunie, la ora 19:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro Distribuția:

Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cristina Florea. Recomandare de vârstă: 14+

 

Expoziția de fotografie „Natura prin obiectiv", la Galeria de Artă „Art La Burdujeni”

Galeria Zamca vă invită la vernisajul expoziției de fotografie „Natura prin obiectiv", care va avea loc miercuri, 5 iunie 2024, ora 12:00, la Galeria de Artă "Art La Burdujeni" din cadrul Spitalului Județean Suceava, Secția Psihiatrie Burdujeni. Expoziția prezintă lucrările a trei fotografi talentați: May-May Meijer, Codrin Anton și Răzvan Petri. Perioada expoziției: 5-30 iunie 2024.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de -acasă....
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de -acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei