Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 125 (8654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Prima din acest an

Sesiune a Parlamentului European al Tinerilor, la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” a avut loc prima sesiune a Parlamentului European al Tinerilor – EYP din acest an, din regiunea Moldovei și Bucovinei.

Parlamentul European al Tinerilor este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor din statele membre, care funcționează după modelul Parlamentului European.

Evenimentul de la Rădăuți, desfășurat în limba engleză în cea mai mare parte a sa, a reunit 20 de elevi de gimnaziu și liceu dornici să dezbată și să propună soluții pentru problemele actuale cu care Uniunea Europeană se confruntă. Participanții au avut ocazia să discute teme importante la nivel european, precum dezvoltarea inteligenței artificiale, cercetările medicale, cât și drepturile femeii. Prin aceste dezbateri, elevii au putut să-și exprime liber opiniile, să învețe unii de la alții și să colaboreze pentru a deveni următoarea generație de tineri implicați civic.

Sesiunea a fost organizată de Darius Scutariu, fost elev al colegiului, cu sprijinul facilitatorilor Clara Hurjui și Ștefan Buhă, precum și al organizatorului Luca Oprea-Gancevici. Aceștia le-au oferit elevilor participanți o experiență unică ajutându-i la fiecare pas cu explicații și îndrumări.

În urma sesiunii, participanții au devenit membri oficiali ai European Youth Parliament România, având acces să participe la sesiuni organizate de alte state membre ale Uniunii Europene, dar și să devină oficiali la alte sesiuni din cadrul organizației.

„Evenimentul a fost un real succes, demonstrând încă o dată importanța implicării tinerilor în discuțiile despre viitorul Europei”, au menționat reprezentanții colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune a Parlamentului European al Tinerilor, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune a Parlamentului European al Tinerilor, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei