Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 125 (8654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,972 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5778 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă ajunsă în instanță

Doi rivali care s-au tamponat cu mașinile în trafic, trimiși în judecată la pachet pentru omor. Cursa lor nebună a dus la două decese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dubla tragedie petrecută în vara anului trecut pe raza comunei Frătăuții Vechi, în ceea ce inițial a părut a fi un accident rutier, a fost tranșată în cadrul anchetei procurorilor la dimensiuni cu mult mai serioase.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au trimis în judecată zilele trecute pe ambii șoferi implicați, și nu pentru ucidere din culpă, ci pentru omor. Așadar, cei doi sunt acuzați că s-au angajat într-o cursă nebună, perfect conștienți de ce fac, fără a le păsa de consecințe. Din păcate, printre victime a fost și o fetiță de 4 ani, care se afla chiar în mașina tatălui ei.

 

Au murit un tânăr de 31 de ani și o fetiță de 4 ani

Vă prezentăm mai întâi pe scurt ce s-a întâmplat în ziua neagră 20 iunie 2023.

Într-o primă fază s-a constatat, în cadrul anchetei polițiștilor rutieri, că un autoturism marca Audi A4 a părăsit carosabilul și a lovit un cap de pod. Petru Dorin Costea, un bărbat în vârstă de 31 de ani, pasager pe locul din dreapta față, a fost aruncat în exterior și a murit pe loc. În exteriorul mașinii a ajuns și fetița de 4 ani, fiica șoferului de pe autoturismul Audi A4.Din păcate, din cauza gravelor leziuni, a murit și fetița în vârstă de 4 ani, la un spital din Iași.

Nici unul dintre cei doi nu avea centuri de siguranță.

Mașina în care se aflau victimele era condusă de Mihai Dorin Petrescu, un bărbat de 39 de ani, din Rădăuți. Din cercetările derulate ulterior s-a constatat că înainte de a părăsi carosabilul, mașina marca Audi a fost șicanată în trafic de un alt autovehicul, marca Mercedes ML, cu numere de Marea Britanie, condus de David Irinel Pleșca, un tânăr de 22 de ani, din Frătăuții Noi.

 

Au mers acasă, peste rival

Din cercetările derulate ulterior sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a rezultat că Pleșca și Petrescu erau într-un conflict acerb și nu au mai ținut cont de nimic în acea zi. Foarte trist este și că unul dintre inculpații pentru omor va fi judecat acum și pentru că a provocat moartea propriei fiice.

Urmele de pe ambele mașini, declarațiile martorilor și imaginile video au arătat clar că cei doi s-au șicanat și tamponat pe aproximativ 6 kilometri, înainte de accidentul fatal.  
Din ancheta polițiștilor și a procurorului criminalist a rezultat că în acea zi Petrescu a mers la domiciliul rivalului cu care era în conflict de la o femeie, alături de Costea (cel care a murit în accident). Aici, la Frătăuți Vechi, în cătunul Vuliva, cei doi l-ar fi agresat pe David Irinel Pleșca. După ce a scăpat de mâinile agresorilor, acesta s-a urcat la volanul mașinii sale, Mercedes, și a plecat după cei doi, care plecaseră și ei cu autoturismul Audi.

 

S-au tamponat de cel puțin patru ori înainte de tragedie

Pe parcursul urmăririi, cu doi șoferi cu nervii întinși la maximum și lipsiți de orice urmă de discernământ, mașinile s-au tamponat de cel puțin patru ori. În timp ce șoferul mașinii Audi a tot frânat brusc,  șoferul autoturismului Mercedes l-a tamponat.    

La ultima tamponare dintre cele două autovehicule, șoferul mașinii Audi A4apierdutcontrolul asupra direcţiei dedeplasare. Autoturismul a intrat violent într-un cap de pod și au rezultat cele două decese, al fiicei conducătorului auto și al tânărului de 31 de ani care venise în sprijinul lui Petrescu și participase la agresarea rivalului mai tânăr.

 

Procurorii au explicat de ce au de a face cu un caz de omor în toată regula

”În urma administrării probatoriului s-a putut constata o conducere agresivă din partea ambilor conducători auto până în momentul producerii evenimentului rutier.

De asemenea, întreg probatoriul administrat în cauză demonstrează fără dubiu contactul dintre autoturismele implicate în accident.

În momentul în care s-au angrenat într-o cursă şicanatorie de mare viteză cu autoturismele, pe parcursul unei distanţe de 6 kilometri, circulând la o distanţă foarte mică unul de celălalt, cu acţionarea nejustificată a pedalei de frână şi prin efectuarea unor tamponări repetate din spate (minimum patru astfel de contacte), inculpaţii au prevăzut şi acceptat posibilitatea extrem de ridicată ca unul dintre şoferi să piardă controlul autoturismului şi să producă decesul pasagerilor sau al altor participanţi la trafic”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava motivele pentru care au încadrat faptele la omor.

Procurorii au mai subliniat că în acest caz nu se poate pune problema desimplă culpă a conducătorilorauto, întrucâteste evident că aceştia au avut oportunitateade a înceta în orice moment comportamentul agresiv în trafic, mai ales după prima tamponare, însăaualesînmodconştient săcontinuecursa periculoasă, dânddovadă deundispreţ absolut laadresa vieţii pasagerilor şi acelorlalţi participanţi latrafic, punând pe primul plan orgoliul personal şi conflictul dintre aceştia.

 

Un dosar cu acuzații care pot aduce ani foarte grei de închisoare

În aceste condiții, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava l-a trimis în judecată pe David Irinel Pleșca pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, în timp ce Mihai Dorin Petrescu este acuzat de omor și de violență în familie (cu privire la moartea fiicei).

Sunt infracțiuni pedepsite aspru de Codul Penal, cu până la 25 de ani de închisoare. 

De precizat că inculpatul Petrescu a ieșit inițial pozitiv la consum de droguri, la aparatul DrugTest, dar ulterior probele de sânge și urină nu au evidențiat substanțe psihoactive.

Prin urmare s-a dispus clasarea cuprivire lainfracţiunea deconducerea unuivehiculsubinfluenţa alcoolului sauaaltor substanţe.

Cei doi au fost trimiși în judecată în același dosar de omor, care este înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

Procesul urmează să înceapă în scurt timp.

Totuși, important de precizat, ambii se bucură de prezumția de nevinovăție, până când și judecătorii vor da o sentință finală în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi rivali care s-au tamponat cu mașinile în trafic, trimiși în judecată la pachet pentru omor. Cursa lor nebună a dus la două decese.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi rivali care s-au tamponat cu mașinile în trafic, trimiși în judecată la pachet pentru omor. Cursa lor nebună a dus la două decese5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei