Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 125 (8654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoaștere

CJ Suceava a premiat performanța din învățământul sucevean preuniversitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava, prin președintele acestei instituții, Gheorghe Flutur, a premiat miercuri performanța din învățământul sucevean preuniversitar. Gheorghe Flutur a remarcat faptul că anul acesta s-a înregistrat un adevărat record în ceea ce privește numărul elevilor câștigători la fazele județene, naționale și internaționale la diverse discipline, la olimpiade. „Vorbim de nu mai puțin de 386 de elevi suceveni care au fost premiați la aceste olimpiade. Au fost două premii internaționale, respectiv premiul II la olimpiada de astronomie și astrofizică pentru elevul David Palaghianu de la Colegiul Național Ștefan cel Mare Suceava și premiul III la olimpiada de științe pentru juniori, biologie, fizică, chimie, obținut de eleva Sabrina Giulia Macoveiciuc, tot de la Colegiul Național Ștefan cel Mare Suceava”, a arătat Gheorghe Flutur. În cadrul evenimentului festiv au mai fost premiați 96 de elevi cu rezultate la olimpiadele naționale și 261 elevi la olimpiadele județene. De asemenea, au fost premiate echipe sportive din județ, pentru premiul I obținut la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la disciplina mini-handbal de Școala Gimnazială Ion Creangă Suceava, și la handbal băieți de Liceul cu Program Sportiv, premiul III pentru echipa de rugby mixt clasele 1-4 de la Școala Gimnazială Bogdan Vodă Câmpulung Moldovenesc și pentru echipa de fotbal băieți de la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

„Este de remarcat faptul că de la an la an se observă o creștere a performanțelor obținute la olimpiade, respectiv de la 359 de elevi suceveni în 2023, la 386 în 2024, dar și la numărul profesorilor îndrumători, de la 23 la 47. De asemenea, a crescut numărul de premii la faza națională de la 73 la 96 de elevi. Învățământul sucevean este pe drum bun, merită felicitări, atât elevii, cât și profesorii și părinții”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat în încheiere că administrația publică locală și județeană au motive în plus să investească în învățământ și a arătat că în ultimul timp în județul Suceava sunt investiții de peste 100 milioane de euro în dotarea și repararea școlilor. „La Suceava se face școală bună, Suceava are resursă umană foarte bună atât la nivelul elevilor, cât și al profesorilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a premiat performanța din învățământul sucevean preuniversitar.
 Vizualizări articol: 360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava a premiat performanța din învățământul sucevean preuniversitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei