Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 124 (8653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metoda „Accidentul”

Sucevean trimis la pușcărie după ce a ridicat banii de la un bătrân înșelat de un pușcăriaș închis pentru omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna Pătrăuți, judecat pentru implicarea într-o înșelăciune comisă prin metoda „Accidentul”, mai concret pentru că a mers să ridice banii de la un bătrân de 83 de ani, înșelat din penitenciar, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la pedeapsa rezultantă de 1 an, 6 luni și 290 de zile de închisoare în regim de penitenciar.

Emanuel Andrei Hariga, din Pătrăuți, era deja recidivist, pentru infracțiuni rutiere însă. De altfel, și când a mers să ridice banii de la bătrân, inculpatul a mers la volanul unei mașini, deși nu are permis de conducere, ceea ce i-a adus punerea sub acuzare pentru a doua infracțiune.   

Acesta avea și un rest de pedeapsă rămas tot din infracțiuni rutiere.

În același dosar a fost condamnat și autorul infracțiunii de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Nicolae Adumitroaie, din Piatra Neamț, are de executat pedeapsa rezultantă de 30 de ani de închisoare, pedeapsă care rezultă însă în majoritate dintr-o sentință pe care individul deja o execută, pentru omor.

Din cercetări a rezultat că în iunie 2023 bărbatul condamnat pentru omor, încarcerat în Penitenciarul Botoșani, a reușit să inducă în eroare prin telefon un bătrân în vârstă de 83 ani, din Milișăuți, căruia i-a solicitat o sumă mare de bani, motivând că fiul său urmează a fi supus unei intervenții chirurgicale de urgență, întrucât a fost victima unui accident rutier.

O metodă de înșelăciune clasică, am spune, dar care continuă să facă victime și în anul 2024.

După ce escrocul din penitenciar l-a păcălit pe bătrân, complicele din libertate, respectiv Emanuel Andrei Hariga, s-a deplasat imediat la domiciliul persoanei vătămate, de la care a primit suma de 1.100 lei – toţi banii pe care bătrânul îi avea acasă.

La comiterea faptei tânărul s-a deplasat la volanul unui autoturism Volkswagen Golf, deşi nu posedă permis de conducere.

Din fericire, acesta a fost unul din cazurile de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” în care polițiștii au reușit să ajungă la autori.

Hariga a fost depistat de polițiști și pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, și deținutul Nicolae Adumitroaie a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

Perchezițiile au avut loc și în Penitenciarul Botoșani, dar și la domiciliul tânărului din Pătrăuți.

Tânărul a fost reținut în arest doar 24 de ore în acest dosar, după care a fost plasat sub control judiciar.

Sentința Judecătoriei Rădăuți privind condamnarea lui Hariga la 1 an, 6 luni și 290 de zile de închisoare în regim de penitenciar nu este definitivă și a fost atacată cu apel de către inculpat.

Revenind la metoda ”Accidentul”, înșelăciunile de acest gen au continuat și în 2024, chiar dacă cu o frecvență mai redusă. Victimele sunt de regulă persoane vârstnice, singure, vulnerabile, iar autorii, infractori versați, care deja execută pedepse mari prin penitenciare, și pentru care un spor de pedeapsă de câteva luni de zile pentru înșelăciune nu înseamnă mai nimic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean trimis la pușcărie după ce a ridicat banii de la un bătrân înșelat de un pușcăriaș închis pentru omor.
 Vizualizări articol: 1615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean trimis la pușcărie după ce a ridicat banii de la un bătrân înșelat de un pușcăriaș închis pentru omor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei