Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 124 (8653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Minciuni nevinovate?

În rafalele de știri false de care avem parte non-stop ar fi de dorit și voi încerca, în limita scurtă a posibilităților proprii, să mă refer la acele informații false mai puțin băgate în seamă pentru că sunt clasate în categoria minciuni nevinovate. Sunt cuprinse în acest grup "aburelile" care nu ne afectează clar și imediat sub aspect financiar, al confortului material sau al relațiilor sociale în viața zilnică. Mai pe scurt spus, nu ne strică ziua, nu ne "fac la bani" și nu ne provoacă implicarea într-un scandal. Pe termen mediu și lung ne afectează! În plus, demonstrează pentru cine vrea să înțeleagă, limitele noastre în înțelegerea și utilizarea informațiilor, inclusiv a celor "prea bune pentru a fi adevărate".

Dar care sunt minciunile aparent nevinovate, pentru că nu ne dau în cap sau nu ne bagă mâna în buzunar? Și unde sunt zonele în care se manifestă? Fără pretenția de a identifica fenomenul în totalitate! În primul rând, remarcăm promisiunile politice pe care mulți le cred, le votează, emitenții acestora ajung la "butoane", uită ce au spus și pregătesc următorul set de "dulciuri electorale" pentru naivi. A promis eliminarea pensiilor speciale în 30 de zile, nu a făcut absolut nimic (nici nu cred că ar fi intenționat!) și în permanență ne bombardează cu alte "găselnițe de prostit poporul"! Am dat un exemplu, dar sunt în neștire!

O altă zonă de manifestare a minciunilor nevinovate este cea a proiectelor. Cu cât mai fanteziste, mai scumpe și inutile, cu atât generează mai multe dezbateri între politicieni (care nu se pricep!), dar și între cetățeni. Să ne aducem aminte de telegondola din Centru la Cetatea de Scaun (inspirată de cea din Piatra Neamț, un dezastru financiar!) sau de roata panoramică! Cât s-a scris, cât s-a vorbit! A avut poporul ce comenta, un fel de consultare de tot râsul! Nu a lansat nimeni un proiect și dezbaterile aferente pentru terminarea centurii Sucevei! De ce? Nu este necesar? Dar de ce să-și "bată capul" când ne servesc proiecte absolut nenecesare!

Minciuni nevinovate înghițim și când se promit termene clar nerealizabile pentru finalizarea unor investiții. Nerespectarea termenelor din contract pentru încheierea și recepția unor lucrări de construcție sau reparație este, din păcate, regulă. Când o lucrare se încheie la timp sau în devans (foarte rar!) este un eveniment de presă, inclusiv la nivel național. Nu așa este normal? Se pare că nu! O șosea la care se lucrează de zeci de ani (nu exagerez!) este legătura județului nostru cu Harghita! Dar și cele cu Iași, Neamț sau (posibil) Bistrița! Dar se va face dacă ne mai votați, este mesajul conducătorilor!

Minciunile aparent nevinovate se pot aduna într-un set de promisiuni care ne asigură un viitor luminos, un trai mai bun și un grad de fericire generată de nemaiîntâlnit. Dacă îi mai alegem, bineînțeles! Iar cei care împodobesc intențiile cel mai frumos au câștig de cauză. Și promisiunile sunt crezute mai mult dacă sunt lansate la o horă pe toloacă!

Ar trebui să vorbesc și despre efectele în timp ale minciunilor nevinovate pe care le credem și le încurajăm prin naivitatea noastră. Dar nu prea văd rostul întrucât rămânem creduli și înghițim "gogoașele" electorale în ciuda evidențelor! Iar "ei" și păpușarii lor își continuă "concertul de minciuni" pentru că le merge! Și nouă ne merge! Cum??

PS Cea mai mare pensie din România o are un fost comandant de pușcărie (printre altele!). De ce nu președintele Academiei Române? Simplu! Cei care au făcut legislația care permite această situație nu vor ajunge membri ai Academiei! La pușcărie...

Dan Strutinschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minciuni nevinovate?.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minciuni nevinovate?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei