Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 117 (8646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experiență

Vizitatori din Ostrița, înfrățită cu Suceava, la grădiniță, în cadrul unui proiect educațional transfrontalier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii și cadrele didactice din cadrul Grădiniței cu Program Normal Obcini au primit vizita unui grup de români din Ucraina, din localitatea Ostrița, recent înfrățită cu municipiul Suceava. Mai exact, a cadrelor didactice de la Grădinița „Cheiţa fermecată”, însoțite de primarul localității Ostrița, Vasile Ţurcan. Vizitatorii au fost întâmpinați de directoarea GPN Obcini, Maria Todereanu, care le-a făcut turul instituției și le-a răspuns la întrebări.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului educațional transfrontalier România-Ucraina "Oglinzi și punți", coordonat de dir., prof. consilier școlar Maria-Adriana Nichitean (CJRAE Suceava) și profesor psiholog Burla Marinela (Centrul de Dezvoltare Profesională a Cadrelor Didactice a Consiliului Sătesc Ostrița) în care GPN Obcini este partener.

Vizitatorii au participat la atelierele de lucru părinți-copii cu tematica „Familia”, precum și la o piesă de teatru, „Scufița Roșie”, susținută de educatoarele Alexandra Blîndu și Paraschiva Tudose. La finalul acesteia, consilierul școlar CJRAE Suceava, Otilia- Ramona Anghelescu a surprins preșcolarii cu întrebări despre poveste mai puțin obișnuite, care au vizat importanța familiei și legăturilor din interiorul acesteia: „Unde era tatăl Scufiței Roșii?”, „De ce era bunica singură?”, „Unde era bunicul?”, „Cine este lupul dacă l-am compara cu o persoană din viața reală?”, „Ce prieteni de familie din poveste ați reținut?”, „Voi aveți prieteni de familie pe care vă puteți baza?”, „Ce se poate întâmpla dacă nu respectați sfaturile părinților?”, „Ce sfaturi bune primiți de la părinții voștri?”, „Care sunt lucrurile cele mai importante care țin o familie unită?”

Cei 80 de copilași prezenți au fost receptivi și au dat răspunsuri diverse, interesante, surprinzătoare chiar, care au fost apreciate de vizitatori, fiecare demonstrând unicitate și inocența, dar și o parte din ceea ce au învățat până atunci, în cadrul activităților educaționale în care au fost implicați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizitatori din Ostrița, înfrățită cu Suceava, la grădiniță, în cadrul unui proiect educațional transfrontalier.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizitatori din Ostrița, înfrățită cu Suceava, la grădiniță, în cadrul unui proiect educațional transfrontalier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei