Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 117 (8646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Senatorul Cadariu îi cere ”imperativ” premierului Ciolacu să modernizeze magistrala de cale ferată de la Focșani până la Siret, nu doar până la Roman

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu i-a solicitat „imperativ” premierului României, Marcel Ciolacu, să facă modernizarea magistralei de cale ferată de la Focșani până la Siret și nu până la Roman. Constantin Daniel Cadariu i-a cerut acest lucru după ce Marcel Ciolacu a anunțat săptămâna trecută, în debutul ședinței de guvern, că Executivul investește 11 miliarde de lei pentru refacerea liniei de cale ferată de la Focșani până la Roman, o investiție din fonduri europene pentru aproape 150 de kilometri de cale ferată, cu termen de realizare de trei ani.

„Sper că premierul României nu-și propune să jignească o dată în plus nordul Moldovei și pe suceveni, întrucât a anunțat modernizarea unui tronson de cale ferată de la Focșani doar până la Roman. Îi solicit imperativ ca modernizarea să se facă până la Siret, argumentat și de faptul că astfel ar putea fi descongestionat transportul rutier de mărfuri din Ucraina spre sudul României și sudul Europei”, a precizat parlamentarul liberal. El a adăugat că își dorește ca PSD să nu procedeze ca în cazul autostrăzii A7, ”pe care au blocat-o doar până la Pașcani și pentru care a fost nevoie de o muncă imensă a președintelui Flutur pentru ca tronsonul de la Pașcani la Siret să fie finanțat la regim de autostradă”.

„Dacă ar conștientiza acest lucru, premierul României ar avea prilejul să mai șteargă din impresia profund negativă în rândul moldovenilor și al sucevenilor atunci când a jignit întreaga Moldovă cu discursul de la Timișoara, când Marcel Ciolacu a afirmat «Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi». În același timp, îi reamintesc <copilului> care se lăuda că servește cafeaua de dimineață cu ministrul Transporturilor că și județul Suceava face parte din România și are nevoie de magistrale modernizate de cale ferată și ar fi un bun prilej să-și demonstreze influența în fața acestui ministru. Dacă o are”, a încheiat Constantin Daniel Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Cadariu îi cere ”imperativ” premierului Ciolacu să modernizeze magistrala de cale ferată de la Focșani până la Siret, nu doar până la Roman.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul Cadariu îi cere ”imperativ” premierului Ciolacu să modernizeze magistrala de cale ferată de la Focșani până la Siret, nu doar până la Roman0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei