Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 117 (8646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Hoți condamnați pentru un furt cu prejudiciu de 70.000 de euro, din locuința unor medici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi acuzați de un furt cu prejudiciu foarte mare comis la Rădăuți au fost condamnați de instanța locală la 3 ani, respectiv 2 ani de închisoare. Primul ar fi comis efectiv furtul, iar al doilea ar fi fost complice.

Prejudiciul total a fost de aproximativ 70.000 de euro, bani și bijuterii. Locuința prădată aparține unei familii de medici din Rădăuți, iar cei mai mulți bani au fost furați dintr-o casetă de valori prinsă în podea, în bucătărie.
Din cercetările polițiștilor și ale procurorilor de la Rădăuți a rezultat că la începutul lui septembrie 2022 inculpatul Andrei Văcărean a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curte, apoi, prin efracție, în spaţiul interior al locuinței părților vătămate, luând, în scopul însușirii pe nedrept, din bucătărie, după îndepărtarea sistemului de fixare în podea, o casetă de valori conţinând sumele de 50.000 euro și de 80.000 lei, un ceas bărbătesc și cantitatea de aproximativ 30 g bijuterii din aur şi dintr-un dormitor suma de 8.000 lei, bunuri pe care ulterior le-a transportat împreună cu complicele, cu un autoturism, la un alt imobil din municipiul Rădăuți, iar apoi într-o locaţie necunoscută.

Ancheta a confirmat că cei doi au avut un plan infracțional anterior conceput, acționând la pont. Păgubiții erau plecați în concediu.

Conform sentinței de ieri a Judecătoriei Rădăuți, Andrei Văcărean a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat, iar Mario Lucian Lupăștean la 2 ani de închisoare, pentru complicitate la furt calificat.

Ambii au fost arestați preventiv câte 2 luni în acest dosar. 

Conform deciziei judecătorilor, cei doi ar trebui să restituie păgubiților sumelor de 50.000 euro şi 88.000 lei, reprezentând sumele sustrase din locuinţă, şi suma de 8.340 lei, reprezentând contravaloarea bijuteriilor sustrase, în greutate totală de 30 grame. Așadar, deducem că prejudiciul nu a mai fost recuperat.

Sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cei doi inculpați, care sunt în libertate, sub măsura controlului judiciar, se bucură încă de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoți condamnați pentru un furt cu prejudiciu de 70.000 de euro, din locuința unor medici.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Hoți condamnați pentru un furt cu prejudiciu de 70.000 de euro, din locuința unor medici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei