Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 117 (8646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Silvicultură

Flutur a povestit la deschiderea Campionatului European al Tinerilor Silvicultori cum acum 49 de ani era bobocel al Liceului Silvic din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat luni la o acțiune de suflet legată de meseria sa de bază, cea de silvicultor, la Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc. Aici s-a deschis Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, la care participă echipaje din 18 țări.

În cadrul competiției, 22 de echipaje vor concura timp de două zile în probe practice de recunoaștere a speciilor forestiere, decupaj al arborilor și alte probe tehnice extrem de atractive. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul acestui eveniment, fiecare țară participantă va planta câte cinci puieți, formând cu aceștia cuvântul „Bucovina”, după care se vor ridica steagurile celor 18 țări participante “într-o panoramă superbă, deasupra municipiului Câmpulung Moldovenesc”.

La acțiunea de luni au fost prezenți directorul general al Regiei Pădurilor, Marius-Dan Sîiulescu, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, Grigore Bocanci, și alți specialiști în silvicultură.

La deschiderea competiției, Gheorghe Flutur, vizibil emoționat, a amintit că în urmă cu 49 de ani era bobocel la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit. El a povestit că apoi a urmat Facultatea de Silvicultură și a lucrat timp de 15 ani în administrația silvică, ocupând diverse funcții, de la inginer-șef de district până la ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale.

Gheorghe Flutur a subliniat că silvicultorii sunt oameni extraordinari, pricepuți în multiple domenii. “Un inginer silvic știe și ecologie, și construcția de drumuri forestiere, și gestionarea dezastrelor și calamităților. Iar atunci când un silvicultor ajunge într-o funcție importantă, este extrem de priceput și săritor, relaționând bine cu oamenii”, a transmis președintele CJ Suceava. El a menționat că în județul Suceava există mulți primari, oameni de afaceri, oameni de știință, poeți, scriitori și, de ce nu, oameni politici care provin din rândul silvicultorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a povestit la deschiderea Campionatului European al Tinerilor Silvicultori cum acum 49 de ani era bobocel al Liceului Silvic din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a povestit la deschiderea Campionatului European al Tinerilor Silvicultori cum acum 49 de ani era bobocel al Liceului Silvic din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei