Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 116 (8645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Aproape șase tone de motorină au ridicat polițiștii în urma mai multor percheziții

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiune în forță a polițiștilor pentru destructurarea unor rețele care se ocupau cu contrabanda cu motorină. Nu mai puțin de 25 de mandate de percheziție au fost puse în aplicare în cursul zilei de vineri, 17 mai,

în Suceava, Rădăuți, Milișăuți, Vicovu de Sus, Dornești și Șcheia.

Cu ocazia acestei acțiuni a fost ridicată cantitatea totală de 5.795 de litri motorină, în valoare de circa 42.000 de lei, fiind prelevate inclusiv probe pentru analiză și efectuarea unor expertize fizico-chimice.

De asemenea, s-a mai dispus indisponibilizarea a 3 autoutilitare cu suspiciunea utilizării în activități infracționale, în valoare totală aproximativă de 50.000 de lei.

La percheziții au mai fost găsite 4 pompe artizanale pentru transvazarea carburanților, cantitatea de 80 de litri de metanol, în valoare totală aproximativă de 2.400 de lei. Au mai fost ridicate 667 de pachete de țigări netimbrate, în valoare de 11.350 de lei, dar și sume importante de bani, telefoane mobile, sigilii de vagoane transport feroviar și alte documente.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

”Din cercetările efectuate de către polițiști sub coordonarea procurorilor, au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracțională a mai multor persoane din zona urbană și rurală Suceava și Rădăuți, care în perioada ianuarie – mai 2024 au depozitat, tranzitat sau comercializat carburanți și țigarete de contrabandă, beneficiind de conexiuni interinfracționale și stabilind circuite infracționale pentru dezvoltarea activităților ilicite. În continuare, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor aspectelor ce interesează cauza și conturării situației procesuale pentru fiecare persoană cercetată, se vor desfășura activități procedurale sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

La perchezițiile de vineri au participat polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a IPJ Suceava, cu ajutorul colegilor de la Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Serviciului Ordine Publică, împreună cu lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

În timpul perioadei de documentare a activităților infracționale derulate de către persoanele vizate în cauză s-a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape șase tone de motorină au ridicat polițiștii în urma mai multor percheziții.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape șase tone de motorină au ridicat polițiștii în urma mai multor percheziții5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei