Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 116 (8645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Caritabil

120.000 de lei s-au adunat din donații și din vânzarea biletelor la „Note de Speranță 2024”, organizat de InBusiness Club Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

120.000 de lei s-au adunat din donații și din vânzarea biletelor la evenimentul caritabil „Note de Speranță 2024”, organizat de InBusiness Club Suceava.

Acțiunea, cu mare impact la public, a avut loc vineri, 17 mai 2024, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, la care invitați speciali au fost Damian Drăghici & Brothers, artiști care au făcut un show exploziv.

Ediția a II-a a evenimentului caritabil „Note de Speranță” a fost prezentat de Andreea Marin, care a reușit să mobilizeze spectatorii, să-i determine să facă donații generoase pentru tinerii suceveni care au nevoie de ajutor pentru a-și clădi o carieră.

„Suceava este un județ fertil, sunt copii cu minți strălucite, care ajung departe, dar sunt și oameni dedicați, care vor să-i ajute, așa cum este echipa de InBusiness Club Suceava”, a spus vedeta, completând că membrii InBusiness Club Suceava au peste 5 luni de când pregătesc acest proiect, oferind timp, energie, dar și donații pentru copii care excelează în educație, tineri cu rezultate academice remarcabile.

Este vorba de un proiect care are scopul de a clădi pe termen lung și merită să fie sprijinit. Publicul a reacționat la toate aceste argumente și a donat. Doar în timpul evenimentului s-au adunat 23.000 de lei, la care s-au adăugat banii din vânzarea biletelor, ajungându-se, în final, la suma de 120.000 de lei.

 

  • Valori autohtone

A fost o seară remarcabilă, cu muzică de bună calitate, cu dans, cu scurte discursuri motivaționale, cu tineri talentați pe scenă: Cvartetul Adagio, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, al cărui program muzical a fost pregătit de prof. Valentin Ianoș, dirijorul Orchestrei Simfonice Suceava, Trupa de teatru  „π” (Pi) a liceenilor de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Brass Orchestra de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijor prof. Florin Sumanariu și prof. Ovidiu Gagiu – chitară bas, suceveni care au fost aplaudați îndelung pentru prestațiile lor.

Profesoara de matematică Manuela David, coordonatoarea Centrului de Dezvoltare Personală și Profesională Edu Max Suceava (care organizează și sesiuni de examene Cambridge English, oferă, anual, zeci de burse copiilor cu rezultate foarte bune la învățătură, dar oferă și burse de consiliere vocațională), i-a avut ca interlocutori, în scurte dialoguri, pe tinerii suceveni Adrian Hănțăscu, elev, și pe Matei Ștefan Căldăruș, student, tineri străluciți, cu premii internaționale, care doresc să rămână în România și să construiască proiecte mărețe pentru comunitate.

Adrian Hănțăscu este elev la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, dar face parte din echipa națională de robotică AutoVortex, coordonată de Ionuț Panea, de la Academia de Studii Economice București. Hub-ul lor de pregătire este la Politehnică, acolo unde se întâlnesc săptămânal. Aproape toți colegii săi din AutoVortex sunt din București, de la colegiile de top, iar pentru a se pregăti alături de aceștia, adolescentul sucevean face săptămânal drumul Suceava – București și retur. Nu este ușor, dar pasiunea pentru robotică îl determină să facă orice sacrificiu.

Matei Ștefan Căldăruș, fost olimpic la istorie, acum student, este pasionat de domeniul aviației, dar și de viitorul educației din țara noastră. El a vorbit despre importanța containerelor educaționale, dar și despre pasiunile sale.

Pe scenă a urcat și Luminița Chihai, vicepreședintă a Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava, care a anunțat că IMM oferă zece burse. „Vom susține educația unor tineri excelenți la învățătură, cu visuri mari, dar și cu anumite nevoi. Trebuie să îi încurajăm, să îi susținem și să îi ajutăm să-și clădească un viitor luminos, o viață frumoasă la noi, acasă, în România. Să le dăm aripi, fiind alături de ei. Felicităm pe toți cei care pun umărul pentru sprijinirea acestor tineri excepționali”, a spus Luminița Chihai.

În cadrul evenimentului caritabil de vineri, Vasile Gafiuc, președintele organizației Institutul Bucovina, a anunțat că oferă o bursă în Lisabona, în valoare de 1.500 de euro (schimb educațional și experiență) unui tânăr sucevean merituos.

 

  • Show exploziv

Damian Drăghici & Brothersau adus pe scena suceveană multă bucurie, energie, muzică ritmată (gypsy și folclor reorchestrat). Concertul a fost gândit ca o petrecere autentică, la care a fost invitat să ia parte și publicul. Jocuri de lumini și imagini colorate, instrumentiști de excepție, mișcare, muzică, voie bună.

Cu două voci feminine foarte bune în echipă, Andreea și Isabela, tinere frumoase, talentate, show-ul a fost unul exploziv.

Spre finalul concertului, spectatorii s-au ridicat în picioare, prinși în mrejele muzicii oferite de Damian Drăghici & Brothers. Artiștii au cucerit publicul sucevean și prin virtuozitate. Invitații au interpretat piese compuse și/sau reorchestrate de artistul Damian Drăghici (voce/nai). Nu au lipsit din repertoriu „Sharaiman”, „Mama mea e florăreasă, „Mona” etc.). Un solo la vioară (Mugurel Borcea) și un solo la nai (Damian Drăghici) au fost printre cele mai aplaudate momente artistice din concert.

Artistul Damian Drăghici a primit, după concert, din partea artistului sucevean Andrei Bîrleanu, un trofeu decorativ din metal, realizat de el, care are ca simbolistică un nai, ținut cu mâinile împreunate, ce „ascunde” și zbuciumul, și rugăciunea, și bucuria unui artist.

 

  • Aprecieri

Președintele InBusiness Club Suceava, Ionuț Burac, unul dintre membrii fondatori ai clubului, a anunțat, la finalul spectacolului, suma adunată în urma organizării evenimentului și a mulțumit colegilor de echipă, membrilor InBusiness Club Suceava, colaboratorilor, sponsorilor, publicului, tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. „Dorim să exprimăm cele mai profunde mulțumiri tuturor celor care au participat, sponsorizat și colaborat la evenimentul <Note de Speranță 2024>. Grație generozității și implicării voastre, am reușit să strângem 120.000 lei, o sumă esențială pentru a sprijini copiii din medii defavorizate să își continue studiile. A fost o seară magică, plină de emoție și speranță, iar contribuția fiecăruia dintre voi a făcut posibil acest vis. Suntem profund emoționați și recunoscători pentru solidaritatea și sprijinul arătat. Împreună am demonstrat că putem face diferența în viețile celor care au nevoie de noi. Vă mulțumim din suflet pentru că ați fost parte din această inițiativă minunată și sperăm să vă avem alături și în viitor”, a transmis echipa InBusiness Club Suceava.

 

  • Expoziție semnată de Cristian Balan, la Uzina de Apă

Tot pe 17 mai 2024, după evenimentul „Note de speranță”, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor, a fost organizată, la Uzina de Apă (Centrul de Arhitectură Suceava), o expoziție semnată de artistul Cristian Balan.

Manager Ecooptic Suceava, Ruxandra Oana Mihalachi, vicepreședinte marketing în echipa InBusiness, a declarat, la final: „S-a muncit mult, fiecare a făcut ce a știut mai bine, s-au strâns peste 120.000 lei, s-au oferit în cadrul evenimentului 10 burse, sperăm să ajutăm cu burse 50 de copii cu rezultate bune din medii defavorizate. Iar asta nu e tot. La expoziția de la Uzina de Apă, unde a expus Cristian Balan, s-au vândut două lucrări la licitație, cu valoare finală de peste 1.000 euro. Probabil, premieră pentru orașul nostru. Sumele vor merge către copii, tot sub forma unor burse. Mulțumim artistului, cu toată stima felicitări. Mulțumiri speciale și echipei de voluntari, peste 30 de elevi de la școlile sucevene, echipă care s-a alăturat evenimentului”.

„Note de Speranță 2024” a fost organizat de InBusiness Club Suceava, în parteneriat cu Edu Max Centru de Dezvoltare Personală și Profesională.

Echipa InBusiness Club Suceava transmite mulțumiri

speciale profesoarei Manuela David, pentru sprijinul și implicarea în organizarea acestui eveniment, prin intermediul asociației Edu Max, „un adevărat pol al bunătății și mentoratului în municipiul Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 120.000 de lei s-au adunat din donații și din vânzarea biletelor la „Note de Speranță 2024”, organizat de InBusiness Club Suceava.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
120.000 de lei s-au adunat din donații și din vânzarea biletelor la „Note de Speranță 2024”, organizat de InBusiness Club Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei