Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 115 (8644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probe suprapuse

Planuri date peste cap pentru elevi de-a VIII-a, din cauza suprapunerii probelor aptitudini/ limbi moderne, de la admitere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viitori liceeni care își doresc să fie admişi în cadrul claselor bilingve, cu profil sportiv sau vocaţionale, s-au văzut cu planurile date peste cap de calendarul de susținere a probelor care le permite accesul la aceste specializări.

Vorbim despre elevi care doresc să susțină testarea atât la o limbă modernă (pentru admiterea în cadrul claselor bilingve), dar vor totodată să-și încerce norocul și la probele aptitudinale, care le-ar rezerva un loc la Liceul cu Program Sportiv (LPS), de exemplu.

Misiune aproape imposibilă, de vreme ce parte dintre aceste probe se suprapun, calendarul gândit nepermițându-le să susțină testările dorite.

Să luăm un exemplu concret al unui elev de clasa a VIII-a, care a relatat reporterilor Monitorul de Suceava că își dorește să susțină proba la limba engleză (pentru clasele bilingve) și proba la handbal de la Liceul cu Program Sportiv.

Calendarul nu-i oferă posibilitatea aceasta, pentru că cele două probe sunt programate în aceeași zi, 21 mai, la ore apropiate.

Engleza și handbalul sunt cele două mari pasiuni ale tânărului, astfel că acesta vrea să-și asigure un loc la una dintre cele două specializări. Pentru a-și mări șansele de a fi admis acolo unde își dorește, adolescentul vrea să susțină ambele testări, ceea ce i-ar conferi un confort și o siguranță în cazul în care promovează doar una dintre probe.

Însă calendarul pare să nu fi fost realizat în favoarea și în sprijinul dorințelor elevilor, ci mai degrabă mecanic, rigid, fără o colaborare a instituțiilor implicate.

Metodologia elaborată de Ministerul Educației prevede ca probele de aptitudini și de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă să se desfășoare între 21 și 24 mai.

Ulterior, Inspectoratul Școlar Suceava și colegiile vizate (LPS, Colegiul de Artă, Colegiul „Mihai Eminescu”, Seminarul Teologic Ortodox) au stabilit calendarul detaliat al probelor, zilele și orele de desfășurare, fără a ține cont însă că o parte se suprapun.

Pentru situațiile ca cea expusă mai sus, directorul LPS Suceava, prof. Ciprian Anton, a menționat că știe de astfel de cazuri și va prelungi programul zilelor în care vor fi susținute aceste probe. Mai mult, în ziua de 24 mai va permite testarea celor care nu au reușit să susțină probele în celelalte zile, din motive întemeiate.

Pentru alte situații de gen, fiecare elev va trebui să se descurce, fie să solicite susținerea probelor mai târziu/ mai devreme sau va trebui să aleagă doar o singură testare.

Probele susţinute în perioada următoare vizează materiile: limbă engleză, franceză, germană, maternă polonă, maternă ucraineană, sport, muzică, artistic, patrimoniu cultural, teologie şi pedagogie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planuri date peste cap pentru elevi de-a VIII-a, din cauza suprapunerii probelor aptitudini/ limbi moderne, de la admitere.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Planuri date peste cap pentru elevi de-a VIII-a, din cauza suprapunerii probelor aptitudini/ limbi moderne, de la admitere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei