Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 115 (8644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Grădinița Obcini

Desenele copiilor, interpretate de părinți, cu ajutorul psihologilor, în cadrul proiectului "Familia din inima mea"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desenele copiilor pot spune foarte mult despre ei, despre cei din familia lor și despre persoanele din jurul lor. Tocmai de aceea, părinții copiilor de la Grădinița cu Program Normal Obcini au fost invitați să descopere mesajele ascunse din joaca copiilor și din desenele acestora, pentru a le fi un real sprijin atunci când este nevoie, chiar și în situații mai complicate.

Interesanta activitate desfășurată la grădiniță face parte dintr-un proiect transfrontalier, "Familia din inima mea", coordonat de profesor Maria Todereanu, directoarea GPN Obcini, și Otilia-Ramona Anghelescu, profesor consilier școlar CJRAE Suceava, în parteneriat cu Grădinița nr. 3 Straseni Republica Moldova, CJRAE Suceava și alte grădinițe și școli din județul Suceava.

Proiectul a debutat în luna octombrie 2023, în fiecare lună desfășurându-se activități destinate copiilor și familiilor acestora: „Bunicii ne povestesc” - povești relatate de bunici, „Sărbătoarea Crăciunului în familie”- șezătoare, „Rolul familiei în triada Grădiniță-familie-societate”.

Pentru luna mai, în grădiniță au fost desfășurate ateliere de lucru în care părinții au făcut echipă cu preșcolarii, ei fiind observatori, iar copiii au realizat desenul „Familia mea”. 

„Care este cea mai drăguță persoană din familie, care este cea mai puțin drăguță, care e mai fericit, care e mai trist, pe cine apreciază din familie

- sunt câteva din mesajele descifrate din desenele copiilor”, a explicat prof. consilier școlar Otilia Anghelescu, care a interpretat desenele, dar a și moderat atelierele,  împreună cu educatoarele GPN Obcini.

Ulterior, părinții au participat la un atelier moderat de psiholog Călin Bârleanu, unde au discutat despre teste proiective care pot fi aplicate copiilor în vederea unei mai bune cunoașteri a acestora și prevenirea eventualelor probleme psiho-emoționale.

„Jocul poate fi mai mult decât o activitate ludică, poate fi inclusiv o activitate de explorare, de analiză. Cu o minimă pregătire și cu puțină atenție putem identifica la copii de orice vârstă fixații, obsesii, compulsii, inclusiv traume. Prin joc putem afla foarte multe lucruri despre universul inconștient al copiilor noștri.

Părinții, prin natura lor, sunt fini psihologi, dar mai au nevoie de puțină îndrumare pentru a fi alături de copiilor lor, să-i ajute, să-i susțină, să-i protejeze. Am folosit câteva teste proiective, testul de apercepție pentru copii, testul „porcușor – pata neagră”, am discutat testul de proiecție prin desen, care poate fi folosit inclusiv în lucrul cu adulții”, a precizat Călin Bârleanu, psiholog și cadru didactic, care și-a exprimat încântarea de a avea șansa să interacționeze cu părinți curioși, dedicați, extrem de intuitivi, dar și cu o avalanșă de întrebări, despre ce înseamnă jocul în viața copiilor lor.

La final, în grădiniță s-a făcutși o expoziție cu desenele copiilor.

„Feedback-ul primit de la copii și părinți a fost foarte bun, activitățile fiind reușite și contribuind la insuflarea sentimentelor de dragoste, respect și apreciere pentru familie și valorificarea potențialului creativ al preșcolarilor – ceea ce reprezintă și scopul proiectului”, a adăugat Maria Todereanu, directoarea GPN Obcini.

Proiectul transfrontalier "Familia din inima mea" se află la a 7-a ediție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Desenele copiilor, interpretate de părinți, cu ajutorul psihologilor, în cadrul proiectului "Familia din inima mea".
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Desenele copiilor, interpretate de părinți, cu ajutorul psihologilor, în cadrul proiectului "Familia din inima mea"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei