Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 115 (8644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Corul „Învierea” din Fălticeni, prezent la zilele orașului Bari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub conducerea dirijorului, părintele Claudiu Hariuc, Corul „Învierea” al Catedralei „Învierea Domnului” din Fălticeni a participat, în perioada 7-9 mai, la Zilele orașului Bari, din Italia. Deplasarea în a cincea cea mai vizitată țară din lume a fost făcută la invitația preotului Mihai Drigă, parohul Bisericii ”Sf. Treime și Sf. Nicolae” din Bari.

Pe 8 mai, Corul „Învierea” a participat la slujba vecerniei la Biserica ”Sf. Treime”, eveniment pregătitor pentru celebrarea aducerii sfintelor moaște ale Sfântului Nicolae, de la Mira, așezat în inima Lichiei pe coasta sudică a Turciei, la Bari, un moment istoric petrecut în 1087.

A doua zi, de Ziua Europei, corala a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica română ”Sf. Treime” din Bari, după care împreună cu credincioșii români a participat prin cântare la procesiunea istorică către mormântul Sf. Nicolae, care se află în Catedrala Catolică ”San Nicola” din Bari. Aici, membrii corului au cântat rugăciuni și cântece dedicate Sfântului Nicolae, iar preoții români au săvârșit slujba la mormântul Sf. Nicolae, aducând rugăciuni prin Acatistul Sfântului, răspunsurile fiind date de corala din urbea de pe Șomuz. În tot acest timp, membrii corului au purtat cămăși populare și steagul tricolor.

Seara, corala a fost invitată să participe la o slujbă oficială catolică și să susțină un concert pascal dedicat Învierii Domnului și Sfântului Nicolae. Evenimentul a prilejuit prezența a sute de români stabiliți în regiunea Bari, Italia, inclusiv din zona Fălticeniului.

Călătoria în Italia nu s-a oprit la Bari. Membrii corului, împreună cu părintele Claudiu Hariuc, au mers vineri, 10 mai, la Mănăstirea ”Sf. Ilie” din Rignano – Flaminio, unde au participat la slujba aghesmei din Vinerea Săptămânii Luminate, când serbăm Izvorul Tămăduirii. A fost prezent preotul stareț Ștefan Simion, alături de mulți enoriașii români cu lumânări în mâini.

Roma a fost o altă destinație, în capital Italiei fiind vizitate, împreună cu ghidul Cristina Molari, Colosseumul, Columna lui Traian și Capitoliul. Călătoria s-a încheiat într-un mod solemn și spiritual, corala oferind duminică, 12 mai, răspunsurile la Sfânta Liturghie la Mănăstirea ”Sfântul Ilie”. Tot aici a susținut un concert pascal pentru românii din Roma și împrejurimi.

Întoarcerea în țară a fost marcată de o întâlnire considerată specială, cu Preasfințitul Siluan, Episcopul Românilor Ortodocși din Italia, pe aeroportul din Roma. Împreună cu Preasfințitul Siluan, care a călătorit cu același avion la Suceava pentru a participa la slujbele dedicate Sfântului Ierarh Iacob Putneanul de la Mănăstirea Putna (15 mai) și Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Netan de Mănăstirea Sihăstria Putnei (16 mai), coriștii din Fălticeni au cântat „Hristos a Înviat!”.

Această călătorie a fost posibilă cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Fălticeni și al firmei de transport Ceztrans.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul „Învierea” din Fălticeni, prezent la zilele orașului Bari.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corul „Învierea” din Fălticeni, prezent la zilele orașului Bari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei