Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 114 (8643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Angajament!

Siguranța pietonilor, cu trotuar și iluminat public, un proiect început la Salcea, care va continua în următorii ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, a anunțat că siguranța circulației pentru pietoni va fi una dintre prioritățile următorului său mandat, proiecte deja începute în acest sens urmând a fi continuate până la un deziderat îndrăzneț.

Ezekiel Belțic își propune ca pe întreaga întindere a localităților Plopeni și Salcea, străbătute de DN 29 Suceava – Botoșani, să existe trotuare, dar și piste de biciclete, la fel și până la aeroport.

 

Investiții în trotuare și amenajări care s-au făcut până acum

În parte, s-au făcut deja pași în acest sens, cu fonduri locale.

Astfel, a fost modernizat trotuarul de la Salcea, de la primărie și până la terenul de sport de lângă Școala Salcea, precum și cel din Plopeni, pe porțiunea de la intersecția cu șoseaua Aeroportului și până la Școala Plopeni.

În cadrul ședinței de Consiliu Local al orașului Salcea din data de 17.10.2023 s-a aprobat modernizarea trotuarelor existente prin pavarea acestora, de la terenul de sport din localitatea Salcea până la intersecția cu șoseaua Aeroportului și de la Școala Plopeni până la intersecția cu strada Palagheni. De asemenea, s-a aprobat și introducerea iluminatului pietonal pe aceste două porțiuni existente de trotuar, trotuare ce vor fi modernizate în această vară ca urmare a finalizării procedurilor de stabilire a constructorilor ce vor realiza aceste investiții cu resurse de la bugetul local.

De asemenea, pe drumul spre Aeroport, pe întinderea zonei locuite, cu case, a fost realizat trotuar pe partea dreaptă, toate aceste porțiuni pentru deplasarea pietonilor având și un iluminat public. Această investiție a fost realizată chiar dacă nu toți consilierii locali au fost de acord cu realizarea acesteia, deși zeci de persoane circulau zilnic pe partea carosabilă a unui drum intens circulat.

Primarul a asigurat că firmele ce au executat lucrările ce se află în perioadă de garanție au fost notificate și vor remedia problemele constatate în anumite zone.

 

Trotuar și piste de biciclete pe întreaga porțiune din Salcea străbătută de aglomeratul DN 29 Suceava – Botoșani

Un proiect îndrăzneț, pentru care a fost semnat contract cu proiectantul, presupune amenajarea întregii porțiuni străbătute de aglomeratul drum național Suceava  - Botoșani (de la intrarea în orașul Salcea dinspre municipiul Suceava, până la ieșirea dinspre comuna Dumbrăveni), cu trotuar, pe partea stângă a sensului de mers dinspre Suceava și pistă de biciclete pe partea dreaptă.

Acest proiect presupune și șanțuri de scurgere a apei prin rigole carosabile, reconfigurare șanțuri și acces locuințe, cabluri aeriene îngropate, iluminat și plantarea de arbuști ornamentali și flori.

Acest proiect realizat într-o formă eligibilă va fi depus într-un timp scurt pentru accesarea unor fonduri europene.

Acolo unde va fi cazul, dacă e nevoie, proiectantul a prevăzut și relocarea stâlpilor.

Și pe strada Aeroportului se va continua amenajarea trotuarului pe partea dreaptă, până la aeroport, iar pe partea stângă va fi pistă de biciclete. Proiectul ce se va realiza prin fonduri nerambursabile va presupune și reconfigurarea șanțurilor și reamenajarea acceselor la locuințe, cabluri aeriene îngropate, iluminat și plantarea de arbuști ornamentali și flori.

”Odată cu dezvoltarea infrastructurii rutiere a drumurilor locale din toate localitățile orașului am pus și vom pune accent și pe amenajarea de trotuare și piste de biciclete pentru ca localnicii să poată circula în condiții civilizate pe sectoarele de drum unde circulația auto este intensă și există pericole pentru siguranța pietonilor și a bicicliștilor”, a declarat primarul orașului Salcea.

El a mai subliniat că pe drumul care pleacă din șoseaua națională spre satul Prelipca se vor face lucrări de modernizare printr-un nou strat de asfalt, care va fi turnat după reparații locale. Este vorba de străzile Păcii din Salcea și 22 Decembrie din Prelipca.

Și pe drumul spre Prelipca, la fel ca și în cadrul proiectelor legate de DN 29 și șoseaua Aeroportului, se va depune proiect eligibil în vederea atragerii de fonduri pentru o modernizare completă care să cuprindă trotuare și piste de biciclete, amenajare rigole carosabile pentru preluarea apei, reamenajarea acces spre proprietăți private, arbuști ornamentali și flori.

Important de precizat este că și pentru acest proiect este semnat contractul cu firma de proiectare ce va realiza proiectul și va obține toate avizele de la instituțiile abilitate pentru atragerea de fonduri nerambursabile necesare implementării acestuia.

În perioada următoare vor fi demarate procedurile necesare pentru amenajarea de trotuare și piste de bicicle și pe alte străzi din orașul Salcea, în vederea asigurării infrastructurii necesare circulației pietonale sau mersului cu biciclete și role.

”Prin continuitate și prin perseverență vom reuși să ducem localitatea la o infrastructură demnă de un oraș din secolul XXI. Avem o populație în creștere, mulți tineri, și împreună vom ajunge în curând la nivelul pe care îl dorim”, a încheiat Ezekiel Belțic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siguranța pietonilor, cu trotuar și iluminat public, un proiect început la Salcea, care va continua în următorii ani.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Siguranța pietonilor, cu trotuar și iluminat public, un proiect început la Salcea, care va continua în următorii ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei