Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 111 (8640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezastru rămas în urmă

Pagube de milioane de euro provocate de incendiul de la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiul de duminică de la firma de tâmplărie din PVC de la Salcea a lăsat pagube imense în urmă. O evaluare financiară este în curs de desfășurare, dar, din păcate, structura afacerii este distrusă în proporție de mai bine de 50%, chiar mai mult din unele puncte de vedere.

Primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, vorbește de pagube de milioane de euro.

Primarul a anunțat, luni dimineață, că se caută soluții cu oamenii de afaceri locali pentru a fi ajutați în regim de urgență administratorii societății:

”În calitate de primar, având în vedere incendiul ce a afectat integral halele și echipamentele de producție termopane ale SC DASMAR TERMO SRL din orașul Salcea, incendiul provocând pagube materiale de milioane de euro, voi avea discuții începând de astăzi cu oamenii de afaceri din orașul Salcea, dar nu numai, pentru a oferi un sprijin financiar și material domnului Dascălu Marius în vederea reconstrucției și reluării activității economice.

Îl asigur pe domnul Marius, precum și pe întregul personal al acestei societăți, de sprijin și de implicare în vederea reluării activității, contribuind astfel și la dezvoltarea orașului Salcea”, a transmis luni primarul din Salcea.

 

Angajații nu își vor pierde locurile de muncă

Primarul a anunțat ieri după-amiază că angajații vor rămâne în cadrul firmei. Administratorii au precizat că aceștia nu vor avea suspendate contractele de muncă și se caută soluții pentru ca activitatea să fie reluată cât mai repede. 

Primarul Ezekiel Belțic a ținut să transmită mulțumiri și echipajelor de la servicii voluntare pentru situații de urgență, care au intervenit alături de echipajele de pompieri militari.

Este vorba de echipajele de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Salcea, Dumbrăveni, Udești, Verești, Șcheia și Mitocu Dragomirnei.

 

Păgubiții își pun semne de întrebare privind o intervenție recentă la panourile fotovoltaice

Problema de natură electrică care a declanșat incendiul de duminică de la fabrica de termopane de la Salcea ar putea avea legătură cu instalația electrică de la panourile fotovoltaice. Este una din variantele de lucru principale ale anchetei polițiștilor și pompierilor. Asta și având în vedere declarațiile administratorului și ale angajaților care au precizat că asupra sistemului de panouri fotovoltaice s-a intervenit recent, dat fiind faptul că sistemul era ineficient energetic.

Tehnic, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este efectul termic al curentului electric la cablurile conductoare de curent electric, la nivelul izolației din plastic a acestora, în interiorul halei de producție, în zona panoului electric unde se afla invertorul aferent sistemului de panouri fotovoltaice.

Din păcate, pagubele produse de incendiul de la societatea Dasmar Termo SRL sunt foarte mari.

O evaluare preliminară a arată că au ars acoperișul halei de producție a tâmplăriei PVC și aluminiu, acoperișul showroom-ului din panouri sandwich, bunuri din interiorul showroom-ului, elemente de mobilier, birotică, echipamente electrice și electrocasnice, instalații de prelucrare și asamblare a tâmplăriei, alte echipamente și materii prime utilizate în procesul de fabricare a tâmplăriei PVC, toate pe o suprafața aproximativă de 1.800 mp.

La capitolul bunuri salvate se află o parte din construcție, pe o suprafață de aproximativ 1.200 mp, cu tot cu documente, echipamente electrice, elemente de mobilier, bunuri personale ale administratorului societății.

Pagubele materiale nu au fost estimate deocamdată de proprietari.

În urma verificărilor efectuate și cercetărilor de la fața locului nu există suspiciuni privind săvârșirea unei fapte cu intenție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de milioane de euro provocate de incendiul de la Salcea.
 Vizualizări articol: 2527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Pagube de milioane de euro provocate de incendiul de la Salcea2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei