Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 110 (8639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Încă un mandat

La Satu Mare, primarul Toader Adrian Lavric mizează pe sprijinul locuitorilor comunei pentru un nou mandat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Satu Mare, primarul în funcție Toader Adrian Lavric este convins că munca depusă de el și echipa sa în acești patru ani nu va trece neobservată, motiv care mizează pe sprijinul locuitorilor comunei pentru un nou mandat.

În cadrul unei lansări la care au participat peste 200 de oameni, Toader Adrian Lavric și-a prezentat realizările din acest mandat. Și nu a făcut-o singur, ci alături de mai marii PSD Suceava, în frunte cu președintele Ioan Stan și parlamentarii Eugen Bejinariu, Gheorghe Mîndruță și Mirela Adomnicăi, dar și împreună cu Larisa Blanari, președinta organizației județene de femei PSD și candidat pe lista pentru alegerile europarlamentare.

De asemenea, a fost prezent și Traian Andronachi, candidatul PSD de primar pentru municipiul Rădăuți.

Un alt personaj important prezent la evenimentul de la Satu Mare a fost Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, care a apreciat munca depusă de primarul Toader Adrian Lavric și pe care l-a asigurat de tot sprijinul său viitor.

Printre proiectele finalizate în acest mandat se numără lucrările de reabilitare și dotare la Școala din Țibeni, dar și lucrările de reabilitare și dotare la Dispensarul Uman din Satu Mare.

Sala de sport, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 1,5 milioane de euro, este un alt proiect important pentru comuna Satu Mare.

Nu pot fi trecute cu vederea modernizarea drumurilor, inclusiv cu șanțuri, podețe, rigole și asfalt, pe o lungime de 4 kilometri, proiect în valoare de două milioane de euro, prin Proiectul Național de Investiții Anghel Saligny. Este vorba de drumurile: ”La Truță Popescu”, ”La Semeteu”, ”Drumul Dorneștiului”, toate în Satu Mare, respectiv ”Drumul Morii”, ”La Petrovici Petrică” și ”La Oloieru”, toate în satul Țibeni.

Reabilitarea primăriei și a căminului cultural este un proiect în valoare de 600.000 de euro, realizat prin „Programul Național de Redresare și Reziliență” (PNRR).

Prin același program se are în vedere construirea unei platforme ecologice pentru depozitarea deșeurilor voluminoase, valoarea totală fiind de 900 000 de euro.         - Dotarea școlilor cu aparatură și mobilier nou în toate sălile de clasă, în valoare de un milion de lei, este un alt proiect derulat prin PNRR.

Prin Grupul de Acțiune Locală, Primăria Satu Mare a achiziționat un buldoexcavator, în valoare de 600.000 de lei.

Cu sprijinul nemijlocit al primarului Toader Adrian Lavric au fost atrase sponsorizări pentru o autospecială de pompieri (150.000 de euro), amenajarea de spații de joacă - Valentin Lupancu (22.000 de euro), amenajarea spațiului de joacă „Trei pâraie” (30.000 de euro), bani veniți de la Egger.

Tot în acest mandat, au fost modernizate, prin asfaltare sau betonare, mai multe drumuri: „La Luhan”, „La Dispensar”, „La Dumitrescu Vasîle Dănuț”, „La Bădeliță Vasile”, „La Suhariuc Dumitru”.

Din munca de patru ani se mai poate aminti și amenajarea de rigole carosabile pentru colectarea apelor pluviale în zonele: Colibaba Constantin - „Cârnu”, respectiv Pod „Saha” - Huzdup Victoria - Gavriliuc Ioan.

În acest mandat au fost susținute financiar, an de an, toate cultele religioase, iar la cimitirul din satul Țibeni a fost amenajat un gard de 250 de metri.

Primarul în funcție a mai menționat amenajarea a patru locuri de joacă pentru copii, dar și de trotuare - de la dispensar până la Poliție, iar anul acesta continuă de la Poliție până la Primărie, pe ambele sensuri. De asemenea, au fost amenajate trotuare și podețe de la Gară până la Biserica Țibeni, iar anul acesta lucrările vor continua de la Gară până la Marțuneac Gheorghe.

Toader Adrian Lavric a precizat că a fost amenajată și o alee pietonală, prin betonare, „La Cooperativă” Țibeni, dar și modernizarea iluminatului public cu lămpi economice de tip led.

Tot în acest mandat a fost înlocuit acoperișul de la bloc, iar lucrările la apă și canalizare sunt în curs de derulare. De asemenea, este depus la Ministerul Dezvoltării un  proiect pentru înființarea rețelei de gaz metan.

”Aceste obiective s-au realizat cu sprijinul Consiliului Local, al angajaților Primăriei și prin buna colaborare cu viceprimarul Mihai Moroșan, motiv pentru care cred în această echipă câștigătoare și am convingerea că vom continua împreună”, a transmis candidatul PSD pentru funcția de primar în Satu Mare, Toader Adrian Lavric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Satu Mare, primarul Toader Adrian Lavric mizează pe sprijinul locuitorilor comunei pentru un nou mandat.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Satu Mare, primarul Toader Adrian Lavric mizează pe sprijinul locuitorilor comunei pentru un nou mandat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei