Munca elevilor Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung, susținută de profesorul Radu Ciumașu, a fost încununată de rezultate bune la Olimpiada Națională de Geografie, de la Constanța.
Astfel, elev sergent major Ana Mamaischi, elev sergent Rareș Mihai Pendus și elev fruntaș Cosmin Roșu au obținut mențiuni.
Elev fruntaș Andrei Borosz-Drug și-a adjudecat Premiul Special oferit de Societatea de Geografie din România și Premiul Special oferit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Elev sergent Matei Spînu, elev fruntaș Cătălin Buștihan și elev Paula Pușcaș au fost recompensați cu Premiul Special oferit de Societatea de Geografie din România.
Competiția s-a desfășurat în perioada 26-30 aprilie 2024 și au participat opt elevi ai Colegiului Militar.
Despre experiența concursului, eleva Ana Mamaischi a mărturisit: „O ultimă olimpiadă, o ultimă dată când am simțit că se poate pune pauză pentru a lăsa loc pasiunilor. La pachet cu toate sacrificiile, oboseala și lacrimile, olimpiada a fost și va fi cel mai important eveniment din viața mea de licean. Dar după cum se spune, omul sfințește locul, olimpiada n-ar fi fost nimic din ce e fără orele de pregătire dinainte. Drumul a fost mai frumos decât destinația, iar domnul profesor Radu Ciumașu a știut să fie și adultul responsabil care să ne coordoneze drumul, dar și sufletul tânăr care ne-a făcut să ne simțim înțeleși, apreciați și importanți. Deși nu voi mai retrăi aceleași sentimente, geografia va trezi mereu în mine un strop de emoție”.
De asemenea, Cătălin Buștihan a relatat: „În decursul acestor cinci zile, am avut onoarea și privilegiul de a reprezenta cu excelență colegiul nostru în cadrul unei competiții de elită, oferindu-ne astfel oportunitatea de a explora și evidenția diversitatea și complexitatea disciplinei geografice. Sunt profund conștient de responsabilitatea pe care am avut-o și sunt ferm convins că această realizare va constitui o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare de elevi”.
„Experiența participării pentru a doua oară la etapa națională a olimpiadei de geografie m-a dezvoltat, mi-a deschis noi orizonturi și mi-a creat o vedere de ansamblu mai complexă. Consider că pe lângă pasiunea pentru geografie au apărut și noi prietenii, care sper că vor dăinui și mă vor ambiționa să particip la ediția de anul viitor” - Matei Spînu.