Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 103 (8632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Atenție unde faceți cumpărăturile pentru Paște și cum depozitați alimentele!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis o atenționare pentru populație, în legătură cu riscurile achiziționării de produse alimentare din locuri neautorizate, cu depozitarea și prepararea alimentelor.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, a arătat că pentru a evita riscul unei toxiinfecții alimentare este recomandabil să nu se achiziționeze produse alimentare de la vânzătorii ambulanți de pe marginea drumului, ci numai din locuri autorizate, unde produsele sunt păstrate în condiții de igienă, avizate sanitar-veterinar și în termen de garanție.

Valabilitatea produselor trebuie verificată, mai ales când este vorba de produse perisabile, precum lactate, ouă și carne, la fel și modul de depozitare, îndeosebi în cazul produselor perisabile, care trebuie să fie refrigerate la temperaturile indicate pe etichete, în condiții optime.

Înaintea preparării alimentelor și de câte ori este nevoie mâinile trebuie spălate cu apă și săpun, iar suprafețele destinate preparării alimentelor trebuie păstrate în condiții de maxima igienă. Persoanele care prezintă leziuni sau infecții ale tegumentelor ar trebui să evite să prepare alimente.

Recomandarea specialiștilor de la DSP este ca alimentele să fie preparate la temperaturi suficient de mari pentru a distruge microorganismele care le-ar putea coloniza; pentru maioneză și creme pentru prăjituri se folosesc doar ouă foarte proaspete. De asemenea, trebuie evitat contactul între alimentele crude neprelucrate și cele pregătite/gătite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenție unde faceți cumpărăturile pentru Paște și cum depozitați alimentele!.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atenție unde faceți cumpărăturile pentru Paște și cum depozitați alimentele!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei