Comuna Mălini vrea să obțină în următoarea perioadă statutul de stațiune turistică de interes național. În momentul de față Măliniul este stațiune turistică de interes local, primarul acestei comune, Petru Nistor, declarând că își dorește ca în următorul mandat să se finalizeze procedurile pentru obținerea noului statut. „Avem planuri mari pentru viitor în ceea ce privește dezvoltarea turistică a comunei noastre, prin promovarea unor investiții ample în vederea diversificării ofertei turistice. Și asta pentru ca turiștii care vor veni în Mălini să aibă la dispoziție cât mai multe activități pentru a-și petrece timpul petrecut în comuna noastră”, a declarat Petru Nistor.
El a subliniat că unul dintre proiectele pentru care se va lupta cu toate forțele este cel pentru construirea unui centru SPA în comuna Mălini. Primarul din Mălini a spus că acest centru SPA va cuprinde bazine interioare pentru adulți și copii, ștrand exterior, salină, saună umedă-uscată, mini bar și alte facilități. Petru Nistor a arătat că proiectul pentru acest centru SPA este realizat, are toate avizele obținute, iar în perioada următoare vor face toate demersurile necesare pentru a obține finanțarea investiției.
Primarul din Mălini a mai declarat că tot pentru a oferi condiții de recreere cât mai bune celor care vizitează această comună are în vedere mai multe proiecte, acestea urmând să susțină și demersurile pentru obținerea statutului de stațiune turistică de interes național. Printre proiectele pregătite de primarul Petru Nistor se numără amenajare unui teren de hochei și patinoar, editarea de pliante cu situația geografică a zonei și istoria localității (Obcina Stânișoarei cu trecutul său istoric, respectiv existența cazematelor, Crucea Talienilor, drumul Baltagului), realizarea unei hărți turistice, amenajarea unei parcări la limita dintre județul Suceava și Neamț odată cu finalizarea modernizării drumului județean 209B, cunoscut sub denumirea de Drumul Talienilor sau Drumul Baltagului, dar și amenajarea de trasee turistice pentru drumeții.
Petru Nistor a spus că acest ultim proiect va începe în parteneriat cu Ocolul Silvic Mălini, iar traseul va fi marcat corespunzător pentru a fi ușor de parcurs atât de localnici, cât și de turiști.
În același timp, primarul din Mălini a mai declarat că pe lângă acestea are în vedere și amenajarea unui traseu de mountain bike în zona Pojorâta-Primataru, construirea unui turn belvedere pe culmea Stânișoarei, amenajarea unui spațiu campare în satul Iesle cu facilități pentru racord la utilități (energie electrică, apă curentă, canalizare etc.), precum și amenajarea „Drumului Crucii” spre Culmea Stânișoarei care să reprezinte, după tradiție, opririle pe care le-a făcut Mântuitorul. „Consider că scopul administrației locale este să ducă turismul la nivelul următor, iar toate aceste investiții au rolul de a contribui la obținerea statutului de stațiune turistică de interes național”, a încheiat primarul din Mălini, Petru Nistor.