Peste 90 de tineri talentați sunt așteptați să performeze la cea de-a X-a ediție a Concursului de interpretare instrumentală pentru pian complementar "Tinere talente”, competiție destinată celor care studiază pianul secundar (complementar) sau în sistem privat.
Organizatori sunt Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, iar festivitatea de premiere a celor mai buni interpreți se va desfășura sâmbătă, 6 aprilie.
Este un eveniment care oferă posibilitatea de afirmare copiilor care nu studiază pianul în mod profesionist, o oportunitate de a-și forma deprinderi de a cânta în fața unui public.
Potrivit profesorului Valentin Ianoș, coordonatorul proiectului, competiția mai urmărește crearea unor standarde în privința interpretării pianistice la nivelul amatorilor, descoperirea unor noi talente pianistice, atragerea copiilor spre activități benefice dezvoltării lor din punct de vedere educațional.
Concursul se adresează tuturor elevilor şi preşcolarilor care studiază pianul, începând de la vârsta de 5 ani şi până la clasele terminale de liceu. Copiii vor concura în funcție de anul de studiu şi de categorie de vârstă, astfel: 5-6 ani; 7-9 ani; 10-12 ani; 13-15 ani; 16-17 ani; 18-19 ani, pe trei secțiuni: A. Elevii care studiază pianul la şcoli şi licee de specialitate; B. Copii care studiază la pian în sistem privat; C. Duete (4 mâini), trio-uri (6 mâini) și pian la 8 mâini.
Juriul va fi format din profesori de pian cu experiență și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava (IȘJ Suceava).
Președintele jurului este prof. Gabriel Matei – inspector școlar general adjunct; prof. Loredana Ceică, inspector școlar Arte – președinte executiv; prof. Valentin Ianoș, directorul Casei de Cultură a Studenților Suceava – vicepreședinte; prof. Laura Pintileasa, Colegiul de Artă – secretar. Membrii: prof. Teodora Adriana Iftimiu, prof. Lăcrămioara Crețu, prof. Nicoleta Florea, prof. Toderică George Mucea.