Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 76 (8605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căutați de polițiști

Condamnați la pedepse grele, de 12 și 6 ani de închisoare, de negăsit la punerea în executare a mandatelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi suceveni condamnați definitiv de judecători joi, 28 martie, pentru infracțiuni grave, trafic de droguri de mare risc, respectiv infracțiunea de lipsire de libertate a unor minore, nu au fost de găsit la punerea în executare a mandatelor.

Polițiștii i-au căutat la adrese și au căutat informații prin mediile în care se învârteau aceștia, existând date aproape certe că ambii sunt plecați din țară.

Prin urmare, în scurt timp se vor declanșa procedurile de dare în urmărire la nivel național și internațional a celor doi.

 

  • Căutat pentru a executa 12 ani de închisoare

 

Cea mai mare pedeapsă o are de executat Iosif Marian Grijincu (care și-a schimbat numele recent în Bobu), din Rădăuți, condamnat la 12 ani de închisoare într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Procesul în care acesta a fost condamnat definitiv a început tocmai din 2018, prin urmare pe numele său nu mai existau restricții.

Dosarul s-a lungit mulți ani pentru că inculpații au obținut la un moment dat rejudecarea procesului început la Tribunalul Botoșani.

În același dosar, Daniel Molociniuc, în vârstă de 26 de ani, tot din Rădăuți, a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Acesta din urmă a fost identificat de polițiști la domiciliu și transportat sub escortă în Penitenciarul Botoșani.

După cum am arătat în Monitorul de Suceava, povestea lui Marian Iosif Grijincu, din Rădăuți, este una tumultoasă.

De loc din Rădăuţi, el a intrat în atenţia procurorilor de la DIICOT încă din 2015, fiind bănuit că făcea parte dintr-o grupare mai vastă de traficanţi de etnobotanice, fiind surprins la un moment dat cu peste 100 de plicuri conţinând substanţe interzise.

Gruparea ar fi fost condusă de un alt sucevean, Alexandru Huţuleac, zis "Duţu" (cel care în decembrie 2017 l-a lovit cu sabia în cap pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi, care trebuia să-i percheziţioneze locuinţa).

Reţinut şi arestat preventiv în 2016, Grijincu a fost plasat la un moment dat sub control judiciar, dar a continuat să vândă droguri, au susținut procurorii de la DIICOT.

De altfel, dosarul în care a fost condamnat acum inculpatul este o disjungere dintr-un dosar instrumentat tot de procurorii DIICOT Suceava împotriva lui.

Pedeapsa de 12 ani de închisoare provine din mai multe condamnări. Asta în condițiile în care toate infracțiunile legate de traficul de etnobotanice s-au prescris. Nu la fel au stat însă lucrurile și cu privire la infracțiunile de trafic de droguri de risc și de mare risc.  

 

  • Vechi client al polițiștilor de la Rădăuți, în sensul deloc bun al cuvântului 

 

În timp ce se afla sub control judiciar, în luna decembrie 2017 Grijincu a fost invitat la sediul Poliţiei Rădăuţi pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că instanţa i-a prelungit măsura preventivă. Când poliţistul a vrut să-i prezinte programul de supraveghere, individul a început să-l ameninţe pe poliţist, spunându-i „eşti un om mort”, „îţi crăp capul” şi „bine face lumea că vă crapă capul”, cu referire la cazul poliţistului Ciprian Sfichi, lovit cu sabia în cap în timpul misiunii (incidentul s-a petrecut la câteva zile după teribila agresiune asupra polițistului Sfichi).

În sprijinul poliţistului ameninţat au sărit mai mulţi colegi, care l-au încătuşat pe Iosif Marian Grijincu, acesta fiind pus sub acuzare și pentru ultraj.

 

  • Căutat pentru a executa 6 ani de închisoare pentru terorizarea a trei fete, din care două minore

 

Al doilea condamnat care nu a fost găsit este Cristian Flutur, din Vatra Dornei, care are de executat 6 ani de închisoare pentru lipsirea de libertate a trei fete, din care două minore.

Faptele au fost comise în martie 2020.

Din cercetările polițiștilor judiciariști de la Vatra Dornei a rezultat că în dimineața zilei de 25 martie 2020, inculpatul a lovit în mod repetat, cu pumnii și picioarele, trei fete, din care două minore, ele suferind leziuni care au necesitat între 2 și 7 zile de îngrijiri medicale. Faptele s-au petrecut în locuința fetei majore, unde s-a dat o petrecere, la care au participat mai mulți tineri. Supărat că una dintre fete nu i-a răspuns la avansuri, individul a devenit extrem de violent. Le-a lovit pe cele trei, după care le-a sechestrat pe minore.

Pe scurt, faptele au fost descrise de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei într-un comunicat de presă:

”Inculpatul le-a şi lipsit de libertate în mod ilegal pe persoanele vătămate minore în timp ce se aflau în dormitorul apartamentului persoanei vătămate majore situat în municipiul Vatra Dornei, unde prin constrângere fizică le-a îngrădit acestora libertatea de a se deplasa timp de aproximativ 15-20 de minute, prin faptul că nu le-a permis să părăsească incinta locuinţei şi le-a terorizat ameninţându-le că le aruncă pe geamul camerei, sens în care pentru a fi credibil a şi aruncat o pernă pe fereastra pe care a deschis-o în acest sens. A recurs la gesturi vulgare expunându-şi organele genitale cu intenţia de a-şi face nevoile fiziologice, coroborat cu faptul că pe una din minore a surprins-o că voia să fugă din apartament şi a târât-o înapoi în cameră, nu i-a permis să sesizeze poliţia şi a lovit-o atât pe ea, cât şi pe cealaltă minoră care intenţiona, la rândul ei, să plece din locuinţă”.

Inculpatul a fost trimis în judecată atât pentru lipsire de libertate, cât și pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. Pe parcursul anchetei, fetele și-au retras plângerile cu privire la lovire, astfel că au rămas doar faptele de lipsire de libertate pentru care inculpatul a fost judecat și condamnat. 

În trecut, Cristian Flutur, pe când avea un alt nume, Cristian Moldovan, a fost condamnat pentru tâlhărie și viol în Italia. Acesta ar fi ispășit cel puțin 7 ani de detenție în Italia.

Polițiștii din Vatra Dornei aveau date de mai multă vreme că acesta este plecat din România. Dacă până acum plecarea acestuia a fost una legală, să-i spunem, în noile condiții, condamnatul va deveni urmărit general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnați la pedepse grele, de 12 și 6 ani de închisoare, de negăsit la punerea în executare a mandatelor.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnați la pedepse grele, de 12 și 6 ani de închisoare, de negăsit la punerea în executare a mandatelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei