Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 75 (8604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opt elevi militari, la Olimpiada Națională de Geografie, de la Constanța

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima săptămână din luna martie a venit cu vești bune pentru elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, care au obținut rezultate bine la etapele județene ale olimpiadelor.

Astfel, elevii militari Robert Poenaru, Rareș Mihail Penduș, Cătălin Buștihan, Matei Spînu, Andrei Boroz, Ana Mamaischi, Paula Pușcaș și Cosmin Roșu au făcut dovada pregătirii lor, calificându-se la faza națională a Olimpiadei de Geografie.

„Tinerii în uniformă militară au îmbinat pasiunea pentru geografie cu dorința de a cunoaște tainele lumii, fiind răsplătiți cu rezultate pe măsura efortului depus.

Unii cu experiență din anii trecuți, alții pentru întâia oară la o astfel de competiție, ștefăniștii pășesc încrezători pe drumul spre succes. Felicitări tuturor pentru reușită! Suntem mândri de voi și vă ținem pumnii să obțineți cele mai bune rezultate”, au subliniat reprezentanții instituției.

Elevii sunt pregătiți de prof. Radu Ciumașu, un reper de excelență în rândul cadrelor didactice din Cetatea Mușatinilor.

De menționat că la ediția din 2023, de la Pitești, județul Argeș, elevul militar Rareș Mihail Penduș a obținut premiul I.

Anul acesta, competiția se va desfășura în perioada 25 – 30 aprilie, în Constanța.

Potrivit regulamentului, la etapa naţională se susțin două probe: proba teoretică – cu o pondere de 75% în punctajul final și proba practică - cu o pondere de 25% în punctajul final.

Durata probei teoretice este de trei ore. Proba practică are două componente: proba practică de teren, cu o durată stabilită în funcție de traseul și de punctele de observație stabilite de Comisia Centrală, dar care nu poate să depășească opt ore; proba practică scrisă, care se desfășoară după proba practică de teren și are o durată de 90 minute.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt elevi militari, la Olimpiada Națională de Geografie, de la Constanța.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Opt elevi militari, la Olimpiada Națională de Geografie, de la Constanța3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei