„Îmbrățișarea poeziei cu teatrul”, un proiect cultural-educațional inițiat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, a avut o nouă sesiune de întâlniri cu publicul tânăr dar nu numai, chiar pe 21 martie, când s-a sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei.
Evenimentul s-a desfășurat în spațiul expozițional situat la etajul al 3-lea al Teatrului Municipal „Matei Vișniec" Suceava, fiind organizat împreună cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”.
„Teatrul lui Gellu Naum – o comunicare poetică” a fost conferința susținută de criticul literar Isabel Vintilă, inspector școlar pentru limba și literatura română, în vreme ce Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni și redactor-șef al revistei „Bucovina literară”, a citit versuri inedite din creația proprie și poeme semnate de Gellu Naum. Mereu implicat în proiectele culturale din județ, profesorul Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava, a fost prezent, pentru a le vorbi tinerilor despre importanța poeziei, a lecturii și a tuturor formelor de cultură în formarea lor, dar și în viitoarele activități pe care le vor desfășura.
„Pentru a atinge fericirea trebuie să înțelegi. Iar ca să înțelegi este necesar să pornești, cum afirmă Naum, de la sfârșit, adică după ce s-au consumat anumite întâmplări, experiențe, furia straturilor care ne premerg sau ne urmează. Mai mult, Gellu Naum vorbește despre un mod de a privi lucrurile atât pe orizontală, cât și pe verticală. Doar atunci poți înțelege cu adevărat” – spune poetul și eseistul Alexandru Ovidiu Vintilă.
„Ne bucură enorm interesul tinerei generații pentru teatru și poezie. Ziua Internațională a Poeziei a fost un prilej de a aduna laolaltă generații diferite, dar asemănătoare prin admirația față de poezie, teatru și literatură”, a remarcat managerul teatrului sucevean, Angela Zarojanu.
Reprezentanții TMMVS au concluzionat că evenimentul „Îmbrățișarea poeziei cu teatrul” a confirmat faptul că poezia înseamnă teatru, poezia înseamnă literatură, poezia este o lume creată pe hârtie și care pătrunde în sufletele cititorilor prin intermediul cititului.