Belțic contra Belțic. Aceasta va fi disputa pentru funcția de primar al orașului Salcea, după ce Alianța Dreapta Unită l-a desemnat candidat pe Mircea Belțic. În vârstă de 55 de ani, acesta face parte din PMP și este manager energetic la o firmă privată.
Spune că a decis să candideze pentru funcția de primar sub deviza ”fapte mai multe, promisiuni mai puține”. Mircea Belțic a precizat că vrea să fie o alternativă la actuala administrație locală, care și-a luat angajamentul să realizeze 100 de proiecte și nu a finalizat decât maxim 20, unele preluate de la fostul primar.
Candidatul Alianței Dreapta Unită spun că va menține taxele și impozitele la nivelul legal minim posibil și va susține oamenii de afaceri locali prin facilități legale, în urma cărora să fie create locuri de muncă.
Mircea Belțic mai militează pentru susținerea activităților cultural-sportive și identificarea de sponsori pentru a realiza performanță și nu doar subzistență.
Un alt punct pe care îl susține candidatul Alianței Dreapta Unită este un serviciu medical permanent la dispensarul din localitate.
Atragerea de noi investitori este văzută de Mircea Belțic nu doar prin acordarea unui teren viran, ci mai întâi prin asigurarea tuturor utilităților pentru ca firmele să fie atrase într-un mediu de afaceri prielnic, iar în orașul Salcea ar fi, în prezent, doar două astfel de locații.
Mircea Belțic își dorește exploatarea mai judicioasă a existenței Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare”, dar și realizarea unor acțiuni de voluntariat pentru ajutorarea bătrânilor și a persoanelor cu probleme.
Candidatul Alianței Dreapta Unită mai cere ca bazele sportive școlare să fie deschise și puse la dispoziția elevilor și în weekend pentru sporturi precum tenis de masă, șah, handbal etc., dar și creșterea numărului de competiții școlare, prin acordarea de premii de la bugetul local pentru cei mai buni dintre elevi.
Mircea Belțic a mai anunțat organizarea de evenimente educaționale interetnice, în vederea creșterii nivelului de toleranță interetnică, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale în materie de educare și cultivare a spiritului antreprenorial.
Un alt punct pe care l-a abordat Mircea Belțic este dezvoltarea de programe de asistență educațională pentru toți copiii din oraș, dar în special pentru cei din grupurile vulnerabile sau defavorizate, dar și identificarea copiilor cu probleme de adaptare, asta pentru că mulți părinți sunt plecați la munca în străinătate, iar copiii lăsați în grija bunicilor sau a altor rude devin introvertiți.
Nu în ultimul rând, Mircea Belțic vrea un dialog deschis cu toate denominațiunile religioase, problemele cu care acestea se confruntă și găsirea unor soluții de viitor.