Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 53 (8582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nici o schimbare

S-a solicitat strămutarea de la Suceava a dosarului judecătoarei Ana Maria Chirilă. Instanța Supremă a respins cererea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avocatul lui Ciprian Cotoară, iubitul judecătoarei Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, a depus o cerere pentru strămutarea dosarului care a fost trimis spre judecare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Curtea de Apel Suceava. Instanța supremă care a analizat cererea de strămutare a decis că nu sunt motive întemeiate pentru a trimite dosarul la altă instanță din țară. În consecință, dosarul se va judeca în continuare la Curtea de Apel Suceava.

În acest moment, dosarul este în Cameră Preliminară, acolo unde se judecă excepțiile. Pentru că termenul de 30 de zile cu care s-a prelungit măsura arestării preventive expiră în curând, în cursul zilei de luni s-a pus în discuție cererea de prelungire a acestei măsuri. Completul de judecată a decis să amâne pentru marți un verdict în acest caz. Acum o lună, când dosarul a ajuns pentru prima oară la Curtea de Apel Suceava, magistratul care intră în dosar a decis să schimbe măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Procurorii au făcut contestație, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a admis-o și a prelungit cu 30 de zile măsura arestului preventiv, care este valabilă și în prezent. În spatele gratiilor se află judecătoarea Ana Maria Chirilă, iubitul acesteia, Ciprian Cotoară, dar și cel care este acuzat că a mituit-o, Mihai Pînzari, zis ”Tonici”. 

 

  • Percheziții aprobate de judecătoare și divulgate celor care erau vizați

 

Judecătoarea Ana Maria Chirilă este acuzată de un noian de infracțiuni.

În ceea ce privește folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului acuzațiile sunt următoarele: ”În fapt, în perioada 11–14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT– Serviciul teritorial Suceava (dosar aflat la urmărire penală), privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate (numărul mandatelor de percheziție solicitate de organele de urmărire penală, locațiile pentru care s-au solicitat autorizații, principalele persoane vizate de aceste măsuri). Potrivit rechizitoriului, inculpata – înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziție – a pus aceste informații la dispoziția inculpatului de la punctul III (n.r. – Ciprian Cotoară) și, prin intermediul acestuia, la dispoziția inculpatului de la punctul II (n.r. Mihai Pînzari). În acest mod, informațiile au ajuns și la alte persoane interesate, urmărind, pe de o parte, obținerea unor foloase necuvenite, pentru alții, din valorificarea informațiilor, iar pe de altă parte, asigurarea unei protecții în fața legii pentru inculpatul de la punctul II prin ajutorul dat în vederea înlăturării probelor cu privire la care exista posibilitatea identificării și care ar fi fost apte a conduce la acuzarea acestuia”.

Pentru alte două infracțiuni, care vizează folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și favorizarea făptuitorului, anchetatorii au stabilit următoarele: ”În fapt, în perioada aprilie–septembrie 2023, în calitate de judecător de drepturi și libertăți într-un dosar al DIICOT – Serviciul teritorial Suceava, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală efectuate, măsurile de supraveghere tehnică solicitate/autorizate, materialele rezultate din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică. Aceste informații, în mod direct și respectiv prin intermediul altor persoane, inculpata le-a pus la dispoziția a două persoane (între care și inculpatul de la punctul III), ajungând astfel și la alte persoane interesate, urmărind în această modalitate, pe de o parte, obținerea de foloase necuvenite pentru altul, iar pe de altă parte îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a unei persoane”.

 

  • Vezi în ce constă mita pe care ar fi luat-o judecătoarea

 

Pentru infracțiunea de luare de mită, procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au stabilit: ”În fapt, în perioada 2021-2023, în mod repetat, a primit direct de la inculpatul de la punctul II, precum și de la o altă persoană mai multe foloase necuvenite (bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT – Serviciul teritorial Suceava și prin care inculpatul de la punctul II a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și lipsire de libertate în mod ilegal”.

 

  • Acuzații grave de deținere și consum de droguri de mare risc

 

Ana Maria Chirilă mai este acuzată și de deținere de droguri pentru consum, în formă continuată (6 acte materiale săvârșite).

”Potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada august-octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa cantități droguri de mare risc în vederea consumului propriu, din care a consumat în mod repetat atât singură, cât și împreună cu o altă persoană”, au arătat procurori.

Ea mai este cercetată și pentru punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (5 acte materiale), dar și de trafic de droguri de mare risc în formă continuată (două acte materiale).

”În fapt, inculpata a pus la dispoziția unei persoane fizice o sumă de bani, comandându-i achiziționarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achiziționate urmare a comenzii sale, consumând împreună cu aceasta în locuința sa”, se mai arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

  • Care sunt acuzațiile aduse lui ”Tonici” și Cotoară

 

Mihai Pînzari, zis ”Tonici”, va fi judecat pentru comiterea infracțiunii de dare mită, ”constând în aceea că – în scopul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile lui într-un dosar al Tribunalului Suceava - Secția penală în care a fost trimis în judecată – i-a dat magistratului care îl judeca pe fond (n.a. – Ana Maria Chirilă) în mod direct și prin intermediul altei persoane o serie de bunuri și foloase necuvenite (bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție ș.a.)”.

În fața judecătorilor a ajuns și Ciprian Cotoară, care are de răspuns pentru trei acuzații. 

Este vorba de trafic de influență, pentru că ar fi pretins de la o persoană suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a și primit, în două tranșe, în perioada octombrie–noiembrie 2021, pentru a-și exercita influența asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare pentru o persoană trimisă în judecată. O altă acuzație este de deținere de droguri pentru consum, constând în faptul că, în timp ce se afla în locuința inculpatei de la punctul I, a deținut pentru consum droguri de mare risc.

Cea de a treia faptă reținută este de trafic de droguri de mare risc, în forma oferirii de droguri de mare risc, constând în aceea că, în timp ce se afla în locuința inculpatei (judecătoarea Ana Maria Chirilă), i-a oferit acesteia droguri de mare risc, consumând împreună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a solicitat strămutarea de la Suceava a dosarului judecătoarei Ana Maria Chirilă. Instanța Supremă a respins cererea.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a solicitat strămutarea de la Suceava a dosarului judecătoarei Ana Maria Chirilă. Instanța Supremă a respins cererea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei