Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 49 (8578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 29 februarie - 6 martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Expoziția „ReCreativ”, semnată de artistul Gelu Gherman, la Galeria Zamca

 

Iubitorii de artă pot să viziteze, până pe 7 martie, la Galeria de artă „Zamca”, expoziția „ReCreativ”, semnată de artistul Gelu Gherman. Galeria de artă „Zamca” (în spatele magazinului Lidl Mărășești), unde are sediul Asociația Institutul Bucovina, este deschisă de luni până vineri, în intervalul 9:00-17:00. Intrarea este liberă.

 

  • „Vestitorii Primăverii”  - Târg de Mărțișor la Shopping City Suceava

 

„Vestitorii Primăverii” - Târg de Mărțișor la Shopping City Suceava, între 17 februarie - 8 martie. Aici veți găsi comercianți cu mărțișoare, cadouri, flori, accesorii inedite și bijuterii. Program: luni-sâmbătă, între orele 09:00-21:00, și duminică, între orele 09:00-20:00.

 

  • Lucrări de gravură semnate de artistul Mircia Dumitrescu, la Muzeul de Istorie

 

Lucrări de gravură semnate de artistul Mircia Dumitrescu, alături de plăcile originale de lemn, inspirate din poveștile lui Ion Creangă, poezia lui Ion Mureșan și din celebrele balade, catrene, versete și rondeluri ale lui François Villon, considerat primul poet modern al Franței, sunt expuse până pe 14 aprilie 2024 la Muzeul de Istorie. Expoziția de gravură și carte bibliofilă a artistului și acad. Mircia Dumitrescu este organizată de Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Național al Literaturii Române.

 

  • Târgul de Mărțișor

 

Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei va găzdui o nouă ediție a Târgului de Mărțișor, o expoziție cu vânzare de produse handmade create de artiștii locali. Perioada: 28 februarie - 8 martie. Program zilnic: 10:00-18:00.

 

  • Descoperă Universul la Casa de Cultură Rădăuți

 

Descoperă Universul la Casa de Cultura Rădăuți. Intră în fascinantul Planetariu și bucură-te de spectacole cosmice cu proiecții fulldome. Planetariul, un dom 360° cu tehnologie multi-media, le va oferi vizitatorilor trei spectacole inedite despre Univers, proiectate în întregime în jurul lor, pentru o experiență captivantă de vizionare. Proiecțiile au loc zilnic, în perioada 26 februarie – 1 martie și 3 martie. Cu o cupolă uriașă de 8 metri în diametru, Planetariul este amplasat pe scena Casei de Cultura și are o capacitate de 60 de locuri.

 

  • „Insecte la Cabaret”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

 

„Insecte la Cabaret” este tema de educație muzeală, oră de muzeu în cadrul căreia Muzeul Național al Bucovinei vă invită să cunoașteți insecte cu aripi franjurate, aduse în fața publicului din bogatul patrimoniu pe care îl deține în colecția de Entomologie. Activitățile se vor desfășura în zilele de 6 și 7 martie, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava. Informații și programări la telefoanele : 0230 213 775 și 0751 571 857.

 

Joi, 29 februarie

 

  • Spectacolul „Eroine”, la Teatrul Municipal Suceava

 

Spectacolul „Eroine”, joi, 29 februarie, la ora 19:00, la Teatrul Municipal Suceava. „Spectacolul <Eroine> propune întreruperea unui parcurs nefast al istoriei dominante și al patriarhatului internalizat. Cele nouă eroine aruncă năvodul surorității peste cât mai multe alte eroine”, spun organizatorii. Piesă după Publius Ovidius Naso, in interpretarea actorilor de la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

 

  • Conferința interactivă „<Criza bărbatului la 40 de ani> nu-i doar a lui!”, la MAL

 

Doctorul Nicolae Dărămuș revine la Muzeul Arta Lemnului (MAL) din Câmpulung Moldovenesc cu o nouă conferință interactivă intitulată „<Criza bărbatului la 40 de ani> nu-i doar a lui!”, ce are loc joi, 29 februarie, de la ora 17:00. Intrare este gratuită în limita locurilor disponibile.

 

Vineri, 1 martie

 

  • Expoziția „Vibrant mind - artiști din spațiul european”, la Secția Psihiatrie

 

În prima zi din „Mărțișor”, pe 1 martie, la Galeria „ArtLaBurdujeni” - Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, va avea loc, începând cu ora 11:00, vernisajul expoziției „Vibrant mind - artiști din spațiul european”. Curator: Mihai Pânzaru - PIM. Critic de artă: drd. Delia-Ioana Leizeriuc. Invitați: Karl Lavo – Gamian – Europe; Dr. Antoniu – Alexandru Flandorfer, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Suceava, artizanii Fundației FARA. Expoziția poate fi vizitată până pe 15 martie.

 

  • Spectacol extraordinar cu soprana Paula Ianciuc și tenorul Teodor Ilincăi, pe scena Casei de Cultură Suceava

 

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc vineri, 1 martie, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar, „Mărțișoare muzicale”, la care invitați speciali vor fi soprana Paula Ianciuc și tenorul Teodor Ilincăi. Pe scenă va urca și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, împreună cu soliștii: Sorin Filip (directorul Centrului Cultural Bucovina), Lucica Păltineanu, Dana Dăncilă, Mihai Cotos (dirijor, vioară), Ionuț Țanța (trompetă), Marian Gogan, Ionuț Peiu, Cătălina Rotaru, Diana Lungu, Lavinia Jitaru, Nicolae Vieru.

 

  • Concert dedicat femeilor, la Centrul de tineret Siret

 

Elevii claselor de pian și canto din cadrul Atelierului de Muzică din Siret vor susține un concert dedicat surorilor, mamelor, bunicilor, vineri, 1 martie, la ora 16.00, la Sala de evenimente a Centrului de tineret Siret.

 

  • Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru vizitare în prima zi din martie

 

Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru vizitare vineri, 1 martie 2024. Podul cel nou al Cetății este gata, iar programul de vizitare este de marți până duminică (luni este închis), în intervalul 9:00-20:00. Ultima intrare este la ora 19:00. Program ghidaj: 10:00-18:00. Ultimul ghidaj: ora 17:00.

 

Luni, 4 martie

 

  • Spectacolul „Fierarii”, la Casa de Cultură Suceava

 

Spectacolul „Fierarii”, scris de sârbul Milos Nikolic, în regia lui Horațiu Mălăele, se va juca luni, 4 martie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Din distribuție fac parte mari actori ai scenei româneşti: Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Valentin Teodosiu. Biletele costă 185 de lei şi pot fi cumpărate de pe www.bilet.ro și de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, telefon 0230 523 718.

  • „Mărțișoare muzicale”, la Biblioteca Bucovinei

 

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava - Sala de Artă „Elena Greculesi” - va avea loc luni, 4 martie, începând cu ora 15:00, evenimentul cultural „Mărțișoare muzicale”. Intrarea este liberă.

 

  • Expoziția de grafică și pictură „Mister – Frumusețe”, la Teatrul „Matei Vișniec” 

 

Spațiul expozițional al Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din municipiul Suceava găzduiește începând de luni, 4 martie, expoziția de grafică și pictură „Mister – Frumusețe”, realizată de artistul plastic Niculai Moroșan. Publicul va descoperi pe simeze „compoziții imaginative, inspirate de misterul corpului uman feminin și de tot ce este frumos, ce ne încântă și ne inspiră”. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 4 martie, la ora 16:00. Prezintă istoricul și criticul de artă Iulian Bucur.

 

  • ”Qlangereală” – Teatrul Studențesc Fabulinus

 

La sala Auditorium ”Joseph Schmidt” a USV va avea loc luni, 4 martie, la ora 19.00, o reprezentație a spectacolului ”Qlangereală”, de George Cocoș, regia Cosmin Panaite. Durata spectacolului: 1 oră și 15 minute. Prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar prețul unui bilet pentru studenți, elevi și pensionari este de 10 lei. Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina), de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, sau de la Auditorium ”Joseph Schmidt”, începând ora 18.00, doar în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18.30.

 

Marți, 5 martie

 

  • ”Ordinea în care a plâns Ruxandra” - Teatrul Studenţesc Fabulinus

 

La sala Auditorium ”Joseph Schmidt” a USV va avea loc marți, 5 martie, de la ora 19.00, a treia reprezentaţie cu public a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, prezentat de Teatrul Studenţesc Fabulinus. Spectacolul regizat de Cosmin Panaite reprezintă prima montare a textului dramaturgei Eliza Păuna într-un teatru. Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina), de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, sau de la Auditorium ”Joseph Schmidt”, începând de ora 18.00, doar în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile. Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18.30; după începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este permis.

 

Miercuri, 6 martie

 

  • Evenimentul „Femei de succes”, ediția a XIII-a, cu tema „Mame care ne inspiră”

 

Evenimentul „Femei de succes – Performanță la superlativ”, ediția a XIII-a, cu tema „Mame care ne inspiră”, va avea loc miercuri, 6 martie, începând cu ora 17:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. La ora 17:00, primirea invitaților; ora 17:30 - deschiderea oficială; ora 17:45 „Gânduri pentru mama”, recital de poezie cu Damian Bîrleanu, Mihai Ciobanu, Rebeca Alesia Ionescu, Andreea Teodora Balan; ora 18:00, „Întâlniri cu mame care ne inspiră”, ora 18:45, „Cadou”, moment artistic cu copii, realizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și Dreamboutique; ora 19:00, „Armonii de primăvară”, Concert de muzică clasică cu Orchestra de muzică simfonică a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Soliste: Viorica Corjan – mezzosoprană; Tabita Butnaru – oboi. Dirijor: prof. Valentin Ianoș; la ora 20:00, sesiune de autografe, fotografii, sâmbete. Evenimentul este moderat de Cătălina Biholar și Angela Zarojanu. Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava și cu sprijinul Consiliului Local Suceava. În cadrul acțiunii va fi prezentat și un caz social, pentru care publicul va putea face donații.
 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 29 februarie - 6 martie.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... Perioada 29 februarie - 6 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei