Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 20 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 41 (8570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu: „Dacă nu venea Revoluția, eram horticultor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Emil Ursu, director al Muzeului Național al Bucovinei din anul 2005, este omul care a pus această instituție pe harta marilor muzee ale României. Bunicul lui, cel care „hotăra ce, cum se face, cine ce face” în familie, a vrut să-l facă mai întâi preot, apoi ofițer, pentru ca în cele din urmă să se hotărască asupra meseriei de horticultor. Administrator a peste 60 de hectare de pomi fructiferi, bunicul lui Emil Ursu își dorea ca primul băiat născut în familie să-i ducă mai departe munca. Nu a fost să fie, deoarece, lăsat „liber” după Revoluție, Emil Ursu a ales să-și urmeze mare sa pasiune – istoria.

La doar un an după ce a devenit director al Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu a pus bazele unui festival medieval, numit astăzi Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare” și ajuns între timp cea mai mare manifestare de profil din țară.

Invitat la podcastul „Interviurile Monitorul”, Emil Ursu ne-a spus care este, în opinia sa, cea mai frumoasă poveste din istoria României, de ce îl consideră pe Ștefan cel Mare un diplomat de geniu și de ce nu este mulțumit de locul pe care îl ocupă astăzi România în lume.

Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube al ziarului nostru, mai puteți afla de ce cariera politică a lui Emil Ursu a durat doar trei luni, de ce și-a scris demisia din funcția de director, cine îi cerea să-i dea știri „proaste” despre Putna, de ce consideră că războaiele sunt bune și de ce a afirmat că: „Credeam atunci, cred și astăzi, că muzeul e al tuturor, nu e al unui partid politic”.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu: „Dacă nu venea Revoluția, eram horticultor”.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu: „Dacă nu venea Revoluția, eram horticultor”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei