Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 27 (8556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

RESPECT

Program educativ și distractiv de responsabilizare socială pentru prichindeii Grădiniței Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să învețe de mici cum să se comporte în societate, cum să fie responsabili și să evite conflictele, prin acțiuni atractive, de grup, cu multă implicare a prichindeilor de toate vârstele - asta au reușit cadrele didactice ale Grădiniței Obcini, în cadrul campaniei RESPECT. Copiii s-au întrecut în a da răspunsuri la întrebări despre cum trebuie să se comporte în diverse situații, să spună poezii cu mesaje educaționale, au sărit, au dansat și au cântat, ba chiar au avut parte și de un mic spectacol de teatru, interactiv și atractiv.

Prezent la eveniment, primarul Sucevei, Ion Lungu, a admirat tenacitatea copiilor în a da răspunsuri foarte bune la întrebări despre comportamentul în societate, i-a aplaudat și felicitat pentru cum au cântat și au recitat, iar la final s-a prins cu ei la dans, felicitând cadrele didactice pentru implicare și ceea ce au realizat pentru a asigura o educație cât mai bună a noilor generații.

„Toată lumea vrea să fie respectată, dar ca să fii respectat, întâi trebuie să respecți tu. Iar respectul nu se impune, se câștigă! De aceea apreciez această temă foarte importantă, unde contează mult cei șapte ani de acasă, dar unde mult contează și educația primită la grădiniță, despre cum să ne comportăm în societate. Sunt acțiuni care trebuie învățate din primii ani de viață”, a spus Ion Lungu, care a menționat că deși nu mai are copii mici, are nepoți care sunt în situația de a învăța aceste elemente importante pentru buna conviețuire în societate.

Activitățile derulate au urmărit prevenirea comportamentelor violente în rândul preșcolarilor, fiind prezentate modalități concrete de gestionare a conflictelor. Proiectul ajuns la a II-a ediție la Grădinița Obcini face parte din campania de responsabilizare socială RESPECT, inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava, coordonat de inspector școlar prof. Tatiana Vîntur.

În cadrul acestuia, în perioada 29 ianuarie - 2 februarie 2024 s-a desfășurat Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar.

În cadrul proiectului s-au realizat activități de povestire, convorbiri cu suport intuitiv, jocuri de rol și jocuri didactice, concursuri și creații plastice. Copiii au confecționat ,,Cărticica mea despre respect”, precum și simbolul campaniei, ,,Umbreluța Respectului”, au participat la concursul „Așa da, așa nu!” și s-au confecționat diferite afișe împreună cu copiii, pornind de la literele cuvântului ,,RESPECT” și de la culorile specifice campaniei.

Acțiunea de vineri a încununat activitățile acestei campanii, denumite „Elixirul Respectului”, după cum a precizat Maria Todereanu, director al GPN Obcini.

„În cursul anului școlar trecut am inițiat Proiectul Educațional <De la grădiniță la școală ÎMPREUNĂ ANTIBULLYING – Specialiști, părinți, copii!>, iar întâlnirea de astăzi are dublu rol pentru ca demarăm a doua ediție acestui proiect care se va desfășura în perioada februarie-aprilie 2024. Beneficiarii acestui proiect sunt cei 250 de preșcolari ai grădiniței noastre, părinții lor, elevii și profesorii unităților de învățământ partenere”, a subliniat Maria Todereanu.

Parteneri în proiect sunt Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Liceul cu Program Sportiv și Consiliile Elevilor de la cele două instituții de învățământ, de anul acesta și Inspectoratul Judeţean de Poliție Suceava, DGASPC Suceava, dar și doi profesori și specialiști în comunicare - Adriana Nichitean și Călin Bîrleanu, ambii psihologi-clinicieni.

Narcisa Popa, reprezentant CJRAE, a felicitat-o pe Otilia Anghelescu, prof. consilier școlar coordonator al campaniei, și conducerea GPN Obcini pentru realizarea unor astfel de activități care vin să completeze educația de la grădiniță și să-i pregătească pe cei mici pentru etapele ulterioare din viață.

„Agresivitatea și violența au o componentă contagioasă – e un adevăr pe care nu îl acceptă mulți copii și părinți. Comportamentul civilizat se învață. De asta e important rolul familiei, al educatorilor și profesorilor. Nu există sarcină mai dificilă decât cea a educării noilor generații, inocularea informațiilor despre ce e bine și ce e rău, pentru a face din ei un OM”, a remarcat Călin Bîrleanu, psiholog și reprezentant al părinților la GPN Obcini.

Nu în ultimul rând, trebuie remarcată implicarea cadrelor didactice de la grădiniță, care nu au ezitat să se costumeze și să devină actori într-o piesă de teatru educativă și amuzantă, pregătită special pentru copii, încântarea acestora și gradul de participare la activitățile proiectului fiind maxime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program educativ și distractiv de responsabilizare socială pentru prichindeii Grădiniței Obcini.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Program educativ și distractiv de responsabilizare socială pentru prichindeii Grădiniței Obcini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei