Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 18 (8547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Evenimente

„Mica Unire 165”, la Biblioteca Municipală din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marți, 23 ianuarie, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni a găzduit două evenimente dedicate Unirii din 1859. Sub genericul „Mica Unire '165, 24 ianuarie 1859. Unirea Principatelor Române”, elevilor din clasa a III-a, prof. coordonator Ana Butnaru, și din clasa a IV-a, îndrumați de prof. Magda Țugui, de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, li s-a prezentat semnificației zilei de 24 ianuarie1859 şi s-au purtat discuţii despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi consecințele actelor istorice înfăptuite la Unire asupra poporului român.

„Actul Unirii de acum 165 de ani este o filă de aur în istoria românilor și în istoria universală. Sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza încep reformele care au constituit întărirea identității naționale, care a dus la Unirea din 1918”, a precizat bibliotecar-şef Nicoleta Hoştinariu.

Prin vers şi cântec, cei mici au adus un omagiu patrioţilor români cărora le datorăm prima etapă a procesului de realizare a României Mari, Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Întâlnirea cu elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” a continuat cu vernisajul expoziției de carte „Pagini de istorie” şi „Poezii despre Mică Unire în literatura română”. Expoziţia reuneşte volume ale unor scriitori și personalități istorice care, animați de un profund patriotism, au marcat acest eveniment politic și cultural în literatură și în istorie. Un alt moment important al întâlnirii a fost vizitarea Muzeului Fălticenilor „Vasile Ciurea”, instituţie care păstrează obiecte personale ale familiei și domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La final s-a cântat și s-a dansat Hora Unirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mica Unire 165”, la Biblioteca Municipală din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Mica Unire 165”, la Biblioteca Municipală din Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei