Muzeul Național al Bucovinei, prin intermediul Serviciului Cetatea de Scaun, organizează și anul acesta activități de educație muzeală ce oferă oportunități noi de învățare pentru elevii interesați de a dobândi experiențe plăcute într-un cadru încărcat de istorie.
Începând cu această lună, elevii se pot înscrie la cele două activități de educație muzeală propuse de organizatori: „Lecția de 10” și „Cetatea sub asediu”, care se vor organiza la Casa Custodelui sau în Cetatea de Scaun, pe tot parcursul anului școlar 2024.
Proiectul de educație muzeală „Lecția de 10”, început în anul 2018, este adresat elevilor din clasele I – XII și include prezentări pe teme istorice cât mai captivante însoțite de activități practice. Elevii vor afla răspunsuri la întrebări precum: „Ce se mânca la curtea voievozilor Moldovei?”, „Care erau slujitorii Măriei sale?”, „Cum și cu ce se jucau copiii din Evul Mediu?”.
„Cetatea sub asediu” este un proiect cultural care se dorește a fi o întoarcere în timp. „Aici mizăm pe cunoștințele și imaginația copiilor, care în funcție de vârsta lor, vor fi puși să își imagineze diferite situații de asediere sau de apărare a unei cetăți, să întocmească un plan de supraviețuire pe timp de asediu, să joace rolul unei iscoade, să realizeze macheta unei cetăți. Și pentru că nu este un loc mai bun pentru fixarea cunoștințelor, dar și pentru a stârni curiozitatea sau bucuria pentru învățare, o vizită în Cetate va face ca istoria să fie predată la ea acasă. Această activitate se adresează elevilor din claselor I – VIII”, transmit organizatorii. Pentru ambele activități este necesară programarea la numărul de telefon 0784 275 644.