Două ore de concert live, cu premiere, dar și cu melodii cunoscute de public, cu invitați, cu un public numeros, toate la spectacolul susținut în a doua zi de Crăciun (26 decembrie 2023) de Fuego, la Suceava, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
Artistul Paul Surugiu – Fuego se află într-un turneu prin țară, „Am suflet de Crăciun!”, alături de band-ul său: Tiberiu Săulescu (chitară), Vicențiu Perniu (clape), instrumentist și virtuos compozitor, Marius și Mirela Pohodnicaru (Trupa Alternativ din Iași), soliști vocali (Backing vocals).
Surpriza a fost oferită de Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir,o tânără argeșeancă care știe să cânte la mai multe instrumente de suflat: nai, cimpoi, ocarină, tâlv, tilincă, fluier, caval, flaut și care l-a însoțit pe Fuego în concertul de Crăciun.
Poliinstrumentista - un virtuoz - a oferit publicului sucevean câteva momente muzicale deosebite, fiind răsplătită cu aplauze. A fost un spectacol emoționant, dar și vesel, pentru că, pe lângă cântece de iarnă care l-au făcut celebru pe Fuego, artistul a introdus și momente de umor, pentru ca oamenii să plece spre case, după concert, încărcați cu energie pozitivă.
„Acest spectacol poate trezi și amintiri mai puțin plăcute, este un concert al bucuriei, dar și al nostalgiilor. Și eu revăd anii copilăriei mele cu bucurie dar şi cu tristețe. Tânjeam la cele două portocale pe care le aducea Moş Gerilă cu mari relaţii la alimentară. De sărbători ne amintim și de cei dragi plecați la Ceruri, dar și de cei plecați peste hotare, de copii, de nepoți... Sunt cântece despre părinți, despre reîntoarcerea acasă...De aceea, vă mai povestesc și întâmplări vesele, să rămânem într-o atmosferă caldă, veselă”, a spus artistul, repetând de mai multe ori: „Este un public minunat la Suceava. Vă iubim, suceveni! Să aveți sărbători frumoase și un An Nou plin de bucurii! Să aveți grijă de voi!”.
„Cu iz de Maramureș”
Publicul sucevean s-a emoționat atunci când Fuego a recitat „Rugă pentru părinți”, de Adrian Păunescu (Enigmatici şi cuminți, /Terminându-și rostul lor, / Lângă noi se sting şi mor, / Dragii noştri, dragi părinți. / Chiamă-i Doamne înapoi / Că şi-aşa au dus-o prost, / Şi fă-i tineri cum au fost,/ Fă-i mai tineri decât noi./”. El a mai enumerat câțiva poeți care nu mai sunt printre noi, dar pe care-i apreciază, le recită poeziile în spectacole: Grigore Vieru, Doina și Ion Aldea Teodorovici, Ion Minulescu etc.
Pentru că apreciază foarte mult colindele din Maramureș, artistul s-a prezentat în fața publicului, în prima parte a concertului, îmbrăcat într-un costum din această zonă și a interpretat câteva cântece de iarnă „cu iz de Maramureș”. Fuego a amintit că anul acesta, la Sala Palatului din București, a susținut Concertul aniversar de celebrare a 30 de ani de carieră artistică. „Nu mă deranjează cei 30 de ani de carieră, care nu știu când au trecut, mă deranjează cei 47... Sunt vreo 17 în care nu am cântat. Eu mulțumesc publicului, de fiecare dată, vă mulțumesc vouă, dragi suceveni, pentru că eu sunt ceea ce sunt datorită dumneavoastră, datorită publicului. Vă iubesc!”, a mai spus artistul.
Fuego și-a încheiat spectacolul de la Suceava cu piesa „Împodobește, mamă, bradul!”, fără îndoială, cel mai cunoscut colind al său („Împodobește, mamă bradul, și nu te întrista, / Asta e seara de Crăciun, este seara ta. /”.
Ca de fiecare dată, artistul a interacționat cu publicul, a cântat împreună cu el, a coborât de pe scenă în sală și s-a îmbrățișat cu admiratoarele, a vorbit cu copiii, a primit foarte multe buchete de flori, dar și cozonaci, prăjituri, sticle de șampanie etc. În foaierul Casei de Cultură, Fuego a oferit autografe, pentru că nu a venit cu mâna goală... Pe lângă cântecele pe care le-a interpretat pe scenă, artistul a adus la Suceava și calendare, CD-uri, un disc vinil etc.